Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Jan
Anthony Pateras + Erikm
20:00
5€ predprodaja, 7€ na dan dogodka, 4€ d-š-u


Eksperimentalna skladatelja eRikm in Anthony Pateras, znan tudi po sodelovanju z Mikeom Pattonom, sta združila sile v novem elektronskem dvojcu. Psiho-akustične teksture, vratolomna elektronika, terenski posnetki in starinski sintesajzerji se strnejo v edinstveno verzijo improvizirane musique concrète.

Avstralski pianist in skladatelj Anthony Pateras je znan po svoji “multifrenični” glasbeni osebnosti. v enem trenutku terorizira poslušalce v hardcore triu z Mikeom Pattonom, v drugem vodi elektroakustično postavo Thymolphthalein, spet v tretjem njegove kompozicije izvaja BBC Symphony Orchestra ali Los Angeles Philharmonic. Trenutno je član tria North or NorthScottom Tinklerjem in Erkkijem Veltheimom ter tētēma s Pattonom, vodi pa tudi tekstovni/glasbeni projekt Immediata.

Pateras je Šiško že obiskal z zvezdniško zasedbo Thymolphthalein (Natasha AndersonJérôme NoetingerClayton ThomasWill Guthrie) in redno gostoval na raznih improvizaciji-prijaznih dogodkih in prizoriščih po Ljubljani, tako samostojno kot v okviru različnih sodelovanj.

Tokrat bo Paterasa spremljal francoski virtuoz na gramofonih eRikm. Od zgodnjega nabiranja izkušenj s kitaro do poznejšega vizualnega ustvarjanja, eRikm velja za žanrsko neomejenega drzneža, ki se ne pusti priročno popredalčkati. Pod njegovimi prsti se vinili in CD-ji spremenijo v tuleče, stokajoče, pokljajoče in vreščeče beštije, ki občasno razkrijejo drobce človeških glasov in zvokov sveta, v katerem živimo. Njegovo delo se opira tako na intimno kot na politično, tako na popularno kot na visoko kulturo, sodeloval pa je z umetniki, kot so Luc FerrariChristian MarclayMathilde MonnierJérôme Noetinger in FM Einheit. Poleg tega je zelo dejaven na področjih vizualne in zvočne umetnosti.

Edinstveni jezik in virtuoznost obeh akterjev obljubljata bučen improviziran vihar nepredvidljivih posledic.

Organizacija: Kino Šiška.