Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Dec
Anima, Captain Morgans Revenge
22:00
5€


Anima (SLO), Captain Morgans Revenge (SLO)

Anima:

Skupina Anima se je formirala v sredini leta 2016. Zasedba je sestavljena iz izkušenih glasbenikov, ki prihajajo iz Dolenjske. Svoje glasbene veščine so fantje dokazovali v skupinah Oko, Momento, Bonaparty, New Citizens, Bort Ross, Marijan Novina, Tadej and the Playfulness, Party Boys, Ad Libitum, …

Anima so:
Boštjan Levičar – vokal, kitara
Goran Bijelić – kitara
Bojan Vojnović – bas kitara
Timotej Stanojević – bobni

Fantje so za izhodišče svojega žanra postavili rock glasbo. Končni rezultat pa je prinesel spogledovanje v pop, alter rock in indie, kar je posledica različnih vplivov vsakega posameznika skupine Anima.

Ekipa je svoje poslanstvo zastavila pogumno in odločno. Avtorska žilica je na plan postavila nove skladbe, ki so jih fantje s polno mero zaupanja v svoje delo pripravili do celote.

Tako je Anima že posnela enajst skladb, do pomladi pa nameravajo v celoti zaključiti s snemanjem debitantskega albuma. Za mesec december pripravljajo predstavitvene koncerte, kjer bodo poslušalcem predstavili svoje ustvarjalno delo in ponudili v predogled tisto, kar sledi na prvem albumu.

Prvi koncert bodo fantje izpeljali 9.12. v Mladinskem centru Krško, 14.12. pa jih lahko premierno slišite v ljubljanjskem Orto baru.

Komad in lyrics video za singel »Ocean« na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=IIIp40C5qCM
Facebook: https://www.facebook.com/AnimaWWW
Instagram: https://www.instagram.com/AnimaWWW

 

Captain Morgans Revenge:

Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,… Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Trije mušketirje in ustanovitni člani Rok Žurga (Jim Morgan) na vokalu, Aljoša Hrastar na kitari in Špelko Maksim kot ritem mašina, so dokazali da Rock’n’Roll še ni mrtev.

Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire in tako je skupina v začetku Decembra 2015 s prvim nastopom naznanila svoj vstop na glasbeno sceno.

V Kratkem času delovanja se skupina lahko pohvali s kar nekaj kvalitetnimi nastopi, med drugim veliki oder Šisove Tržnice, zmage na Škisolovu in pa zmage na lokalnem predizboru VW Rocks 2017.

Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan’s Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala in stoner rocka.

Začetek marca so zaznamovali z Izidom novega singla “Same Fools”, ki govori o tem kako je vedno potrebno goiti otroka v sebi, kljub vsem težavam modernega sveta. V tem istem mesecu pa je prišlo tudi do preobrata… Skupina se je s težkim srcem poslovila od Aljoše, vendar z odprtimi rokami medse sprejela novo “blues” kri Žigata Vovkota, ki se je dokazal že na svojem prvem koncertu na predizboru Šourock, ter tako doprinesel k uvrstitvi v finale.

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/cptmorgansrevenge

REVERBNATION (MUSIC):

https://www.reverbnation.com/captainmorgansrevenge

UNPLUG VIDEO:

https://youtu.be/fbTRWExUXsA

SAME FOOLS VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=h3P1sheoRZw