Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Jul
Angie Stone
21:00
17€ early bird, 20€ redna predprodaja


Z navdušenjem sporočamo, da v Ljubljano na povabilo Musicology Barcaffè Sessions prihaja ameriška R&B/SOUL diva Angie Stone! 3. julija bo nastopila pod poletnim nebom na Gospodarskem razstavišču.

Z navdušenjem sporočamo, da v Ljubljano na povabilo Musicology Barcaffè Sessions prihaja ameriška R&B/SOUL diva Angie Stone! 3. julija bo nastopila pod poletnim nebom na Gospodarskem razstavišču.

Vstopnice: http://www.eventim.si/si/vstopnice/angie-stone-ljubljana-gospodarsko-razstavisce-1051509/performance.html

Early bird  (omejeno število): 17 evrov
Redna cena: 20 evrov

——————————
S tremi nominacijami za grammyja in z več kot petimi milijoni prodanih albumov, ki so vsi po vrsti zasedli najvišja mesta svetovnih glasbenih lestvic ter enim, ki se je povzpel na sam vrh Billboardove lestvice Top 10 R&B albumov, je Angie Stone nedvomno ena od najpomembnejših R&B in SOUL izvajalk na svetu. Dolgo smo jo čakali in neverjetno veseli smo, da nam jo je uspelo za zaključni koncert letošnje glasbene sezone Musicology Sessions, ki smo jo začeli septembra lani s koncertom Incognito, nadaljevali pa novembra s koncertom grammyjevega nagrajenca Roberta Glasperja, uspešno privabiti v slovensko prestolnico.
Z glasbo se je začela ukvarjati na očetovo pobudo, ki je pel v gospel kvartetu in malo Angie pogosto vodil na koncerte izvajalcev duhovne cerkvene glasbe. Potem, ko je nanjo v najrosnejših letih logično vplival zvok duhovne glasbe, je svojo najstniško pot nadaljevala z odkrivanjem glasbenih imen kot so Aretha Franklin, Ann Peebles, Marvin Gaye, Curtis Mayfield ter ostalih glasbenikov, ki so konec šestdesetih in začetek sedemdesetih prejšnjega stoletja pomembno zaznamovali R&B sceno v Združenih državah Amerike pa tudi po svetu. Že kot srednješolka je zasnovala ženski rap trio The Sequence in z njim pri založbi Sugarhill v osemdesetih posnela dva LP-ja, na katerih so blesteli komadi Funk You Up, Funky Sound in I Don’t Need Your Love.

 

 

Še vedno zelo mlada, a zato nič manj ambiciozna, je v iskanju »nečesa več« gravitirala stran od rapa proti bolj melodičnemu soul momentu. »Rap je takrat šele dobro začel vdirati v mainstream in kar naenkrat so vsi želeli biti del rap zgodbe,« se je tistega obdobja spominjala v enem od intervjujev. »Že zelo zgodaj sem vedela, da ne želim biti vse življenje raperka, saj sem se takrat oblikovala tudi že kot pevka.« Sledilo je sodelovanje v neo-soul skupini Vertical Hold, v kateri je izpopolnila svoj glas in talent, samostojno kariero pa je zagnala s producentom Clive Davisom ter z izdajo svojega prvega albuma Black Diamond (1999), s katerim je dosegla svetovno prepoznavnost in trdno zasidranje na Billboardovi lestvici najbolj prodajanih R&B albumov. Sledil je album Mahogany Soul (2001), na katerem je luč sveta ugledal svetovni hitič I Wish I Didn’t Miss You Anymore, ki še danes ostaja obvezna oprema vsakega R&B in Soul poznavalca. Z albumi Stone Love (2004) ,The Art of Love and War (2007), Unexpected (2009) in Rich Girl (2012) je prav tako dosegla zavidljiva mesta na lestvicah najuspešnejših albumov, na prvega se je zavihtela z albumom The Art of Love and War. V zadnjih treh letih je izdala še dva izredno dobro sprejeta albuma Dream in Covered in Soul.

V tridesetih letih svoje kariere je sodelovala z najbolj zvenečimi imeni svetovne glasbene scene: Guru, Snoop Doggy Dog, Moby, Ray Charles, Lenny Kravitz, D’Angelo, Joss Stone, Erykah Badu, Alicia Keys, …
——————————————————————————————
O Musicology Barcaffè Sessions
Musicology Barcaffè Sessions je serija koncertov, ki je v glasbeni sezoni 2016/17 z gostovanjem izjemnih glasbenikov, kot so Gregory Porter, Brand New Heavies, Hindi Zahra, Jose James in Meshell Ndegeocello, že navdušila Beograd. In prav zaradi pregovorno zahtevnega slovenskega občinstva, ki zna prepoznati glasbeno kakovost, smo Musicology Barcaffè Sessions pripeljali tudi v Ljubljano. Gre za svež koncept koncertne izkušnje v mestu, ki glasbenikom omogoča nastop v pravem klubskem vzdušju, občinstvu pa daje možnost umetnike videti in doživeti čisto od blizu. Koncept je v resnici preprost. Poudarek je na skrbno izbranih jazz, funk, soul in r’n’b glasbenikih svetovnega formata, prav takšno mero pozornosti pa namenjamo tudi ozvočenju, izboru in ureditvi koncertnega prostor ter ostalim pomembnim dejavnikom, ki naredijo koncertno izkušnjo zapomnljivo. Ljubljansko zgodbo Musicology Barcaffè Sessions smo začeli pisati z izredno uspešnim koncertom legendarne britanske acid jazz skupine Incognito, 30. 9.17 v klubu Cvetličarna, nadaljevali pa s koncertom Roberta Glasperja, ki je 30. novembra 2017 v razprodanem Cankarjevem domu nastopil s svojim triom in DJ Sundance.
3. julija prvo koncertno sezono Musicology Sessions Slovenija zaključujemo s koncertom Angie Stone.