Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Feb
Aiming For Enrike + RØLØ
21:00
8€ z rezervacijo, 10€ na dan dogodka


AIMING FOR ENRIKE + RØLØ

AIMING FOR ENRIKE (Norveška)
RØLØ (Hrvaška)

Guess who’s back z novim albumom?!

Če se ne bi prepričali na lastne oči, ne bi verjeli, da za neustavljivo močjo in kirurško natančnimi loopi zasedbe Aiming For Enrike stojita le dva glasbenika. Še bolj neverjetno je dejstvo, da so albumi in koncerti odigrani 100% v živo.

Duo iz norveške prestolnice je našel svoj univerzum zvoka, ki se od izdaje do izdaje razlikuje, a nikoli ne razočara. Označili smo ju že za mlajša brata Battles, ki padeta na dopinškem testu, a venomer najdeta nove načine za pretentanje kontrole. Na začetku sta se uveljavila kot nojzersko eksperimentalni projekt, do danes pa sta se prelevila v pravo supersonično klubsko tehnoidno doživetje. Razloge za to gre iskati v glasbenih vplivih kot so Jon Hopkins, Mr. Oizo in Burial ter pri filmih in serijah Stranger Things, Blade Runner in Interstellar.

Pred kratkim sta se vrnila s turneje po ZDA, kjer sta pred tem že igrala na festivalu SXSW, večkrat pa sta navduševala tudi na Japonskem in v Indiji. In seveda povsod po Evropi.

Novi album »Music for Working Out«, ki izide januarja, bosta predstavljala na skoraj tromesečni evropski turneji. 15. februarja v Gala hali, 20. februarja pa recimo z našimi najljubšimi vrtnarji Haiku Garden v Salzburgu – še je čas, da začnete telovadit!

Predvozači koncerta so RØLØ, tričlanski bend iz sončnega Splita, ki nastopa prvič v Sloveniji, zato jih velja čeknit. Po prvem koncertu leta 2015 so odigrali zavidljivo število koncertov in festivalov po celi Hrvaški in izdali dva albuma.
Druščina redno nagrajenih dizajnerjev za svoje komade pravi, da se pišejo sami, oni pa so le orodje. V nežnejših, a nič manj plesnih aranžmajih je moč najti različne zvrsti in vplive – od disko funkoidnosti, na katere bi zagotovo zaplesal tudi njihov (pokojni) someščan Dino Dvornik, preko indie momentov pa do eksperimentiranja z groovy elektroniko in občasnih punk-rock kitarskih izletov. Čeprav se sliši zakomplicirano, RØLØ to divjo vožnjo zvozijo nadvse lahkotno. Preverite!

After: DJ Govnač

Vstopnina: 8 € z rezervacijo, 10 € na dan koncerta.

Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirat!
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 22.ure.
Potrdilo naročila najdete med vsiljeno pošto, označite “ni vsiljena pošta”, pa bo naslednjič priromalo, kamor treba :)

Music policy: music for working out

Fb dogodek >>