Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Nov
Adi Smolar
21:30
7€, študenti 5€, predprodaja 3-5€


Pri založbi Gong Records je konec lanskega avgusta izšel dolgo pričakovani album najbolj priljubljenega slovenskega kantavtorja Adija Smolarja, ki se je že v prvem tednu povzpel med najbolj poslušane albume v Sloveniji!

Organizator: IndiJanez + Štuk

Adi Smolar (vokal, kitara), Dejan Došlo (vokal, kitara), Damir Jazbec – Keli (orglice), Marko Matjašič – Jimi (kitara), Iztok Repovž – Izi (bobni, tolkala), Sergej Jereb (bas)

Ploščo z 10 skladbami je s svojimi zvestimi Mestnimi postopači posnel v studiu ČINČ v Ljubljani.

Pesmi ponujajo pester vpogled v našo vsakdanjost v stilu Adija Smolarja, ki je znan po tem, da zna tudi o resnih stvareh peti na šaljiv način, zato nam tudi na novem albumu postreže z zanimivimi in aktualnimi temami. Opozicija, Prijateljstvo, Ljubezen & zvestoba, Če te ena noče, te pa druga hoče, Bavbav, Ne gre, ne gre, Življenje se konča, … so le nekatere izmed novih pesmi.

Pesmi, kot so Bog ne daj da bi crknu televizor, Je treba delat, Naš svet se pa vrti, Zlo počas, Saj te prime pa te mine, Radi se imejte, Dvajset ljubic, Daleč, daleč je za naju pomlad in še mnoge druge, so že skoraj ponarodele in jih z Adijem na koncertih prepeva staro in mlado. Adi je v svoji dolgi karieri izdal 13 studijskih albumov, je velik ljubitelj otrok in čiste resnice brez ovinkarjenja. Sam zase pa pravi, da je večno mlad in da ima za človeka svojih let res trapasto frizuro!

Jean Bačić Quartet
Če bi želeli žanrsko opredeliti zvočno valovanje Jean Bačić Quartet-a, bi kaj kmalu ugotovili, da je to vse prej kot enostavno. Kvartet brez kančka sramu meša pristni rock’n'roll z jazzom, countryem, reggae-jem, ska-jem in celo balkanom. Idejna zasnova benda se skriva v osnovnem načelu postmodernizma, torej, ker je bilo vse dobro že ustvarjeno, dajmo starim idejam novo preobleko. K zvočni sliki Jean Bačić Quartet-a prispevajo vibrirajoče strune električne kitare (Kristian Majcen) in bas kitare (Sašo Slavic), napeta koža, ki zapoje ob udarcih s palicami ali metlicami (Matej Smej) ter zakajene škripajoče glasilke (Luka Slavic). Omenjena stalna postava in specifičen stil preigravanja vsakega posameznika je rdeča nit v navidez kaotičnem glasbenem mozaiku, ki ga ponuja Jean Bačić Quartet. Idejni vodja kvarteta je Jean Bačić, katerega širši javnosti najverjetneje ni potrebno posebej predstavljati… ;)