Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Oct
Accept
20:00
25€


Največja nemška heavy metal zasedba Accept se v sklopu turneje, na kateri predstavljajo novi album “Stalingrad”, po lanskoletnem nastopu na festivalu Metalcamp vrača v Slovenijo.

Judas Priest, Iron Maiden in ACCEPT so zasedbe, ki so imele največjo vlogo pri izoblikovanju klasičnega heavy metala. Prvi dve v zadnjih letih ne dosegata kvalitet njunih mojstrovin iz osemdesetih let in novi komadi iz publike ne iztisnejo več kot umirjenega aplavza. Ravno v tem času, v letih 2010 in 2011, so ACCEPT z »Blood Of The Nations« poželi največji uspeh v svoji zgodovini.

Potrebujete dokaze? »Blood Of The Nations« so prodali v več kot 100.000 primerkih, zavihtel se je na 4. mesto nemške lestvice albumov in več kot 52-krat osvojil naziv »album leta«. ACCEPT so odigrali 180 koncertov na razprodanih turnejah in kot headlinerji nastopili na festivalih Metalcamp, Bang Your Head ter Sonisphere, medtem ko so z AC/DC delili oder na stadionih pred več kot 150.000 obiskovalci.

V času, ko so ACCEPT dvakrat obkrožili svet, so Wolf Hoffman in ekipa našli čas in inspiracijo tudi za pisanje skladb za novi album. Zaradi odličnega aktualnega albuma so ustvarjali pod velikim pritiskom, toda ACCEPT so pripravljeni sprejeti vsak izziv. Pot do popolnega albuma in popolne odrske predstave je tista, na kateri jih ne ustavi prav nič.

Tako so ustvarili »Stalingrad«, album, ki kar izžareva neomajno voljo po uspehu. Skladbe so kovali v potu koncertnih dvoran in utrjevali v ognju navdušenja tisočerih oboževalcev. Le katera druga zasedba je sposobna prepričati množice zgolj s prvimi sekundami albuma?  S »Hung, Drawn And Quertered« ter naslovno skladbo albuma so odprli novo poglavje v knjigi heavy metala. Ognjeviti rifi, veličastno zborovsko petje, izjemni, še vedno klasični solo deli, nalezljivi refreni ter surov vokal so zaščitni znaki ACCEPT in le-te so na albumu »Stalingrad« strnili v celoto bolje kot kadarkoli prej. Za popolno manifestacijo ACCEPT kvalitet je tokrar že drugič poskrbel velecenjeni producent Andy Sneap, čigar reference obsegajo zveneča imena kot so Megadeth, Exodus, Arch Enemy in Nevermore.

Na »Stalingrad« ACCEPT nizajo hit za hitom – od masivnega »Hellfire«, omamljujočega »Flash To Bang Time«, preko stadionske himne »Shadow Soldiers« in hitrega, udarnega »Revolution« prav do konca albuma. Zaprite oči in začutite nezgrešljiv vonj, ki ga tvorijo usnje, pot in evforija. To je vonj po heavy metalu! »Against The World« bi prav lahko bil osebna zgodba, medtem ko »Twist Of Fate« zgrabi poslušalca v svoje kremplje z nadvse napetim vzdušjem. Refren »The Quick And The Dead« se zažre v vaša ušesa in le stežka ga boste izgnali iz njih. Zaključni »The Gallery« vas bo obnorel s svojimi solo deli in hitro prepričal, da si boste album zavrteli ponovno.

»Stalingrad« je daleč od cenenega zabavljaštva ali umirjenega izdelka starejših rockerjev. Ko boste v pljučih občutili pomanjkanje zraka in se začeli potiti, takrat vas bo s pestjo udaril naravnost v obraz. Wolf je poskrbel za dovršeno nasprotje odličnih rifov in solo delov. Ti poleg mogočnih zborovskih delov in neprimerljivega kitarskega dela predstavljajo še eno skladnost nasprotij in utelešajo značilen »patent heavy metala«, ki si ga lastijo ACCEPT.

Nastop ACCEPT v ljubljanskem Kinu Šiška je edinstvena priložnost, da se ob vonju usnja evforično prepustite predstavi enega največjih heavy metal bandov v zgodovini. Če želite doživeti ACCEPT v njihovem najveličastnejšem obdobju, ste prišli kot naročeni. To obdobje se namreč odvija tukaj in sedaj!