Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Dec
ABOP
20:00
7€, do 24h 5€, do 23h 3€


ABOP ali “After je Bolji Od Partija” so pravo glasbeno presenečenje.

ABOP (“After je Bolji Od Partija“; ZG/Hrvaška)

John – bobni
Levi – bobni
Erol – bas kitara
Churend – klaviature, sampler
Božanski – klaviature

Včasih svojo simpatičnost nadgradijo z vizualnimi efekti, a tudi pogled na oder, pogled na bend, katerega frontmena sta dva bobnarja, ne pusti nikogar ravnodušnega. ABOP so zasedba petih izkušenih glasbenikov iz Zagreba.

Za kaj gre? Zagotovo ste slišali za zasedbe Elemental, Lollobrigida, Sinestet, Pips Chips & Videoclips. Vsak od zgoraj naštetih bendov je, pred leti, “poslal” delegata, dva, na naključen party v Zagrebu. Slednji, party namreč, se je izkazal za tako slabega, da se je pet prijateljev odpravilo v plac za vaje na predčasen after, ki traja in traja. Namesto po vinilkah, zgoščenkah in računalniških miškah sp posegli po instrumentih in ustvarili pravo mešanico elektro, tehno, breakbeat, drum’n’bass zafrkancije.

Bobnarja Ivan “John” Vodopijec in Levi Levačić sta gonilni element zasedbe. Obrnjena drug proti drugemu si delita bas boben. Seštevek ritmičnih vzorcev, ki jih ustvarjata v povsem akustični različici, pa dá, v kombinaciji s preprostimi bass linijami, noro dober groove. Ne. Ne gre za simultanko sinhronega bobnanja. To, kar počneta onadva so sposobni samo najboljši. Za glasbene sladokusce je že pogled na oder majhno doživetje. Tega pa z zvočno kuliso na izjemno zanimiv, a hkrati tudi povsem pričakovan način dopolnita dva klaviaturista oziroma semplerista.

ABOP-ovcem se občasno pridruži tudi vizualni umetnik I.M. Klif, ki pa je na račun sodelovanja z zasedbo vedno bolj iskan deležnik, z elektronsko glasbo obarvanih, zabav velikega formata po vsej Evropi.

Skupina preizkušenih glasbenih mačkov, ki ABOP smatrajo za svoj matični bend, v tednih pred koncem leta 2013 pripravlja svoj prvi nosilec zvoka.

Na koncertu oziroma afterju, ki bo boljši od party-ja, se jim bodo pridružili še di(r)skotečni dvojec Feentz in Ivanhoe (Driskoteka) ter Mr. Gucci (ZZZ).

After: FEENTZ & IVANHOE (Driskoteka), Mr. Gucci (ZZZ)

Vstopnina: 3 € do 23h, 5 € do polnoči, 7 € kasneje

FB EVENT