Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Jun
ABBA revival
21:00
26€, predprodaja 19€


V ljubljanskih Križankah bo junija izvrsten koncert, posvečen legendarni švedski skupini ABBA, eni največjih pop skupin vseh časov, ki je svojo slavo doživela v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

V Križankah bodo oživele njihove največje uspešnice, kot so Waterloo, Mamma Mia, Knowing Me Knowing You, S. O. S, Chiquitita, Take A Chance On Me, Voulez Vous in številne druge.

ABBA revival je ena najboljših tovrstnih skupin, ki vas z izvirno kostumografijo, plesno koreografijo, odlično interpretacijo popelje po zgodovini ABBE, ene najuspešnejših pop skupin vseh časov na svetu. Z nastopom v živo vas bodo z največjimi Abbinimi uspešnicami popeljali nazaj v stare dobre čase te glasbe.

Skupina ABBA je obdobju 1972–1982 kot najuspešnejša švedska  skupina vseh časov prodrla na celotni svetovni trg,  prodala več 10 milijonov plošč, kar jih uvršča med svetovne rekorderje. ABBA so bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad.

Na glasbeni sceni so se prvič pojavili z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije leta 1974 s skladbo Waterloo. Njihov vzpon se je začel leta 1975 s skladbo S. O. S., na svetovni vrh pa jih je pripeljala skladba Mamma Mia. Posneli so osem originalnih albumov in jih izdali v rekordnih nakladah.

Doživite legendarno ABBO tudi vi na koncertu v ljubljanskih Križankah, v sredo, 19. junija, ob 21. uri. Cenejše vstopnice lahko kupite v predprodaji  že za 19 EUR (na dan koncerta bodo od 26 EUR) na vseh Eventimovih prodajnih mestih.