Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Apr
ABBA Real Tribute Band
20:00
od 15€ naprej


V Slovenijo prihaja ena najuspešnejših ABBA Real Tribute skupin na svetu!

Doživite koncert skupine Abba, najbolj priljubljene švedske pop skupine na svetu, v najboljši izvedbi, z najboljšimi glasbeniki in največjimi hiti ter v spremstvu spremstvu šova, kakršne je poznala samo Abba!

Le kdo ne pozna njihovih hitov: Mamma Mia, Dancig Queen, Knowing Me, Knowing You, Take A Chance on Me, Lay All Your Love on Me, Super Truper, Lay All Your Love on Me, I Have a Dream, The Winer Takes It All, Money, Money, Money, S.O.S., Chiquitita, Fernando, Vulez-Vous, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), Waterloo, Does Your Mother Know, One of US, Thank You for the Music …

Skupina Abba se je na evropski glasbeni sceni prvič pojavila z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije leta 1974 s skladbo Waterloo, svetovno slavo si je pridobila po letu 1975 s skladbo S.O.S. in nato še veliko svetovno uspešnico Mamma Mia.

 

 

V desetih letih delovanja se je s 140 do 500 milijoni prodanih izvodov albumov (po nekaterih ocenah) uvrstila na drugo mesto med glasbenimi skupinami z najbolj prodanimi albumi na svetu, uspešnejši od njih so bili le še Beatli.

In še ena zanimivost: Abba je ime dobila po začetnicah imen glasbenikov (Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad), zasebno pa sta bila par Björn in Agnetha ter Benny in Anni-Frid.

Abba Real Tribute Band bodo nastopili v Ljubljanski Hali Tivoli 23.aprila skupaj s predskupino Marwin Show band

Vabljeni na nepozaben večer, poln nostalgije in največjih hitov Abbe!