Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

31
Oct
A Place To Bury Strangers
21:00
13€


ŠKUC-Buba predstavlja:

A PLACE TO BURY STRANGERS

Sobota, 31. 10. 2015 ob 21h, Orto Bar, LJ

Znova se bomo spoprijeli z newyorškim trojčkom A Place To Bury Strangers, ki bo letos dopolnil 13 let obstoja, zlasti v zgodnejši eri pa se ga je oprijela titula “kralji hrupa”. Dandanes so APTBS kralji stroboskopskega nojza, s svojimi prepoznavnimi garažnimi himnami so pozimi (februarja) napolnili strelivo v obliki četrtega albuma Transfixiation. Glede bajnih količin bliskavice in distorzirane (podzemne) psihedelije ste povsem brezskrbni!

A PLACE TO BURY STRANGERS
(noise pop/rock, shoegaze, post-punk – Brooklyn, NY, ZDA)

Da post-punk in novi val še zdaleč nista mrtva in pokopana, dokazuje tudi newyorški trojček A Place To Bury Strangers, čeprav morda samo ime namiguje ravno obratno. APTBS so v zadnjem času čedalje manj neznanci, saj so s svojim naelektrenim ter s kitarskim feedbackom močno podkrepljenim izrazom povzročili obilo kravala med pristaši ne najbolj izpostavljene rokovske glasbe. Spočeti pred dobrim desetletjem so prvenec dočakali v letu ’07, zgodnje obdobje pa zaznamovali zlasti z nesramno bučnimi koncerti, zaradi česar se jih je oprijela titula »kralji hrupa«. Vendar je že od samega začetka pod vso grmado zvočnih distorzij tičala zelo koncizna, omamna, skoraj popoidna plat njihove mrakobe. Nekatere skladbe so pravcate garažne pop mojstrovine, kar ne preseneča, saj so Strangerji veliki občudovalci škotskih Jesus And Mary Chain, a ob poslušanju posnetkov se večkrat zazdi, kot da gre za neke vrste izkrivljeno skupno seanso Suicide z The Stooges.

Trojica APTBS je večkrat uprizorila, da radi kopljejo predvsem po angleškem kitarskem d(r)onenju 80-ih, zato so z letošnjo malo ploščo Strange Moon – A Tribute To Dead Moon pripravili toliko bolj nepričakovano ekshumacijo. Z izvirnimi obdelavami benda Dead Moon so nas usmerili k (skritim) garažnim koreninam, s tem poklonom pa elegantno opomnili na to imenitno ameriško podtalno zasedbo, ki smo jo večkrat videli tudi pri nas in s katero nas je njega dni prek radijskih valov nonstop »pumpal« Marjan. In še informacija za vnete zbiralce – na oktobrskem nastopu bo dosegljiva povsem sveža in številčno omejena vinilka z naslovom A Place To Bury Strangers Loud And Live In 2012.