Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Feb
5K HD + Regen
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


Nekonvencionalni avstrijski pop sestav 5K HD, “eden osupljivejših aktov festivala” (Radio Študent), se pod vodstvom dobre znanke ljubljanskih odrov Mire Lu Kovacs po nastopu na MENTu 2018 vrača v Ljubljano. Tokrat prihaja z novo ploščo, težko pričakovanim naslednikom prvenca And To In A, poimenovanim High Performer.

Le par tednov zatem, ko nas bo z novo superskupino My Ugly Clementine spet obiskala v okviru festivala MENT Ljubljana, se bo glasbenica Mira Lu Kovacs nežnega glasu in jeklenega jedra ponovno mudila v naših krajih, tokrat s svojo prvotno superzasedbo 5K HD. V njej je pevka priznane zasedbe Schmieds Puls, ki je prav tako že nastopila na MENTu, združila moči z džezerji Kompost 3, skupni prvenec And To In A pa je 5K HD nemudoma izstrelil v ospredje avstrijske glasbene scene.

Bend, ki z eno nogo suvereno stoji v nalezljivem, intimnem popu, z drugo pa v virtuozni eksperimentali, se je po daljšem obdobju koncertiranja s podobno svobodomiselnim pristopom lotil tudi svojega drugega albuma High Performer. Ta je pri avstrijski založbi Ink Music izšel septembra, v Šiški pa si ga bomo v živo privoščili konec februarja.

Otvoritev večera bodo prevzeli Regen, mlada ljubljanska peterica, ki čarobno spaja folktroniko z indie rockom. Njihovi zasanjani komadi temeljijo na minimalističnem zvoku kitar in synthov ter na nepogrešljivem melanholičnem vokalu, ki se ne boji odtavati tudi v svet efektov. Čeprav je skupina aktivna manj kot pol leta, je njen izbruh ustvarjalnosti naplavil že več kot deset avtorskih komadov. Izvrstno se je zasedba odrezala tudi na nedavnem ogrevanjem pred Stray Doggv Gala Hali, kjer je po navedbah Radia Študent pustila zelo pozitiven vtis s svojo samozavestjo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.