Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Mar
2 Cellos
19:00
35€


Predstavitev novega albuma IN2ITION v Cankarjevem domu

Koncert s humanitarno noto organizira Lions Klub Ljubljana Forum. Celoten izkupiček koncerta bo podarjen v dobrodelne namene, in sicer v štipendijski sklad za otroke s posebnimi potrebami.

Zaradi izvrstne izvedbe legendarne pesmi Smooth Criminal Michaela Jacksona sta bliskovito vstopila v svetovno smetano. Njun videospot na Youtube si je ogledalo že sedem milijonov ljudi, nič manj uspešna pa nista bila tudi z drugim singlom Welcome To The Jungle. Njuna kariera se je bliskovito začela razvijati v smeri, o kateri lahko številni le sanjajo. Kmalu so ju začela klicati velika imena iz sveta glasbe, kot sta Elton John in George Michael ter številni drugi … Da res sodita v »prvo ligo«, dokazuje tudi gostovanje v pogovorni oddali Ellen Degeneres in v odlični televizijski nanizanki Glee.

Pred svetovno slavo sta si Luka Šulić in Stjepan Hauser ugled ustvarila že v krogih klasične glasbe. Stjepan je mlad hrvaški virtuoz, zadnji Rostropovičev študent in prejemnik številnih osvojenih prvih nagrad tako na domačih kot na mednarodnih tekmovanjih. V svetu glasbe je znan tudi kot »čarovnik z violončelom«. Poleg odlične tehnike je znan tudi po zelo strastnem igranju in interpretiranju glasbe. Študiral je v Manchestru na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu.

Luka Šulić je bil rojen v Mariboru in je prav tako kot Stjepan virtuoz violončela, ki ima za seboj že veliko samostojnih nastopov na svetovnih odrih. Pohvali se lahko z nastopi v dvoranah, kot so Wigmore Hall (London), Concertgebouw (Amsterdam) in Musikverein (Dunaj). V Varšavi je 2009 osvojil prestižno prvo mesto na VII. mednarodnem tekmovanju iz violončela Witolda Lutoslawskega! Luka je študiral glasbo tudi na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu!

Luka in Stjepan bosta Ljubljano obiskala kmalu po izidu njunega drugega studijskega albuma IN2ITION. Pri ustvarjanju albuma so sodelovali priznani glasbeniki, kot so Elton John, Zucchero, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera.

Odlična diskografska izdaja Sony Masterworks bo v Sloveniji na prodajnih policah od 21. januarja 2013!

Z nazivom IN2ITION sta želela pokazati, kako močna intuicija je med njima, ter izbrala pesmi, s katerimi bi lahko njuna glasbena inštrumenta poudarila to kemijo. Ker je to njun drugi album, se je tudi številka dve odlično vkomponirala v naslov albuma.

Producent novega albuma je legendarni Bob Ezrin, ki je ustvaril številne uspešnice glasbenih legend, kot so: Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper.

»Zelo sva ponosna na novi album! Neverjetno se nama zdi, da ga je produciral legendarni Bob Erzin. Če bi nama pred letom dni kdo naštel goste na najinem albumu, bi se le nasmehnila in odmahnila z roko!« sta povedala Luka in Hauser.