Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Estelle razplesala Kino Šiška

Natanko 22.00 je 9. maja kazala ura, ko je na oder Kina Šiška s petčlansko spremljevalno zasedbo stopila britanska soul in r’n'b diva Estelle.

Na prvi pogled popolnoma nič zvezdniška dvaintridesetletnica je že na samem začetku dala vedeti, da namerava dati vse od sebe in to pričakuje tudi od množice, kar je med pevko in v večini žensko publiko ustvarilo naboj energije, ki je popustila šele uro in petnajst minut kasneje, kolikor je trajal koncert.

In Estelle, najbolj znana po svojem velikem hitu ‘American Boy’, je zbrano občinstvo precej polne dvorane vsekakor navdušila. S svojimi uspešnicami in tudi priredbami drugih avtorjev (The Supremes, Bob Marley, Mary J. Blige in Jackson Five), se je atmosfera spremenila v pravo plesno prizorišče. Tisti, ki plesnih korakov niso najbolj vešči, so lahko za trenutek spočili oči ob pogledu na spremljevalni pevki, ki sta uigrano prikazali plesno točko, ob kateri so se prve vrste še bolj razvnele, maloštevilčnim moškim obiskovalcem pa se je verjetno še malenkost dvignila telesna temperatura. Za trenutek je bržkone postalo vroče tudi izbrancu iz občinstva, ki je ob eni pesem smel Estelle delati družbo na odru pod pogojem, da se je ne dotakne. Britanka je z njim zapeljivo zaplesala, mladenič pa se seveda ni ravno pritoževal.

Estelle Kino Šiška

Karizmatično koketiranje s publiko, preprost karakter in iskrenost so bile tiste glavne stvari, zaradi katerih ji je občinstvo malodane jedlo iz rok, kar je ganilo tudi pevko samo, ki v nekem trenutku ni več mogla skriti solz – jih je pa odpravila z izgovorom, da se ji menda občasno od sreče solzijo oči. Z nekaj kratkimi nagovori je pokazala tudi svojo intimnejšo plat in med drugim priznala, da ni vedno srečna saj je vendarle ženska, ki ima občasno PMS.

Ko se je njen nastop bližal koncu, je postregla tudi z uspešnico, ki si jo je publika celoten večer najbolj želela slišati. Ob prvih taktih ‘American Boy’ je v dvorani zavrelo, navdušeno občinstvo pa je z Estelle prvič in zadnjič ta večer odpelo celotno besedilo. Koncert je dosegel svoj vrhunec ob zaključku pesmi, ko so se iz stropa vsuli zlati konfeti in slutiti je bilo, da se bo Estelle kmalu poslovila. Ob 23.15. so se v katedrali Kina Šiška prižgale luči in nadvse zadovoljna publika je s konfeti pod nogami začela zapuščati prizorišče koncerta, o katerem se bo med obiskovalci zagotovo še nekaj časa govorilo.

Estelle v Kinu Šiška

Setlista:
- Do My Thing
- You Can’t Hurry Love
- No Substitute Love
- Is This Love
- More Than Friends
- 1980
- The Life/International
- Speak Ya Mind
- Freak
- Oliver Twist/Hey Hey
- One Love
- Back To Love
- Wonderful Life
- Thank You
- Real Love / Break My Heart
- American Boy
- Blame It On The Boogie
- We Could Fall In Love

Tekst: Manja Črep
Foto: Miro Majcen