Eros Ramazzotti očaral Halo Tivoli

Eden najodmevnej¹ih glasbenih dogodkov leto¹njega leta, koncert italijanskega ¹armerja Erosa Ramazzottija, je opravièil burno medijsko reklamo in razmeroma visoke cene vstopnic, saj mu je skupaj s 95-èlansko ekipo uspelo spremeniti Halo Tivoli v uro in pol trajajoèe popotovanje skozi lastno kariero.

Obèinstvo je ogreval z nekaterimi najveèjimi uspešnicami, kot so Adesso tu, Un’altra te, La cosa mas bella ter I belong to you, seveda pa ni pozabil na aktualni hit Parla con me, s katerim se je na koncu poslovil od slovenske publike.
Atraktivni odrski eksponenti zaradi majhne kapacitete ledene dvorane Hale Tivoli niso prišli do izraza. V primerjavi z drugimi svetovnimi dvoranami, ki sprejmejo tudi do desetkrat veè obiskovalcev, je oder z vsemi dodatki dajal vtis masivnosti in megalomaznosti. Publiko je ob zaèetku pozdravil z vzkliki ‘Slo-ve-ni-ja’ in navijaškim šalom slovenske nogometne reprezentance, ki se je dan prej uvrstila na svetovno prvenstvo. Vokalno se je odrezal brezhibno, obiskovalci, še posebej tisti na tribunah, pa so ostali bolj ali manj ravnodušni. Malce bolj aktivni so bili obo¾evalci v parterju, katerim je Eros namenil tudi najveè pozornosti. Sodeè po obrazih ¾enskega dela obèinstva so v veèeru u¾ivale, njihove boljše polovice pa niso kazale pretiranega navdušenja.
Za zvezdnikovo podobo sta poskrbela italijanska modna guruja Dolce&Gabbana, ki sta ustvarila kolekcijo posebej zanj in zadela v polno. Slabost koncerta je bil niz zapetih skladb z redkimi vmesnimi vlo¾ki, ponavadi komiènimi in slu¾ijo osebnemu povezovanju ter vzpodbujanju publike. Ob koncu pa v nasprotju z nekaterimi tujimi glasbeniki, ki so ¾e gostovali pri nas, ni izrazil ¾elje po vnoviènem nastopu, temveè se je le hitro zahvalil, poslovil in odšel z odra.
 
Erosov debut sega daleè v leto 1981, ko je nase opozoril z nastopom na tekmovanju Voci Nuove di Castrocaro in se uspel kvalificirati v finale, kjer ga je premagal Zucchero. Po podpisu pogodbe istega leta z zalo¾bo DDD, je sledil nastop na festivalu San Remo, kjer je s skladbo Terra promessa pomedel s konkurenco. Erosova popularnost tako na domaèih kot tudi na mednarodnih tleh je dosegla vrhunec v prvi polovici devetdesetih let, ko sta se plošèi Tutte storie in Dove c’e musica prodajali v veèmilijonskih nakladah. V svoji dosedanji, 28 let trajajoèi karieri, je izdal deset studijskih albumov, prodanih v veè 45 milijonih izvodih. Sodeloval je s številnimi zveneèimi imeni iz sveta glasbe, na primer Cher, Andreo Bocelli, Joejem Cockerjem, Carlosom Santano, Tino Turner, Anastacio, pokojnim Lucianom Pavarottijem in Lauro Pausini. V sklopu enoletne turneje ob izdaji albuma Ali e radici bo poleg Ljubljane obiskal veèino evropskih prestolnic, prièakujejo pa ga tudi èez lu¾o, v Severni in Ju¾ni Ameriki.
 
Tekst: Katja Šadl
Foto: Mojca PeterneljKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.