EP 2008 dobilo maskoti

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerih bo Evropsko prvenstvo, sta še brez imen.

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerem bo EP, sta še brez imen. 

O uradnih imenih bodo namreč odločali glasovi navijačev, ki bodo lahko zbirali med imeni Zagi in Zigi, Flitz in Bitz, ter Trix in Flix, pri tem pa so pojavile tudi nepredvidljive težave. Zigi namreč v nemškem slengu pomeni cigareti, Trix je v Švici krajšava ženskega imena Beatrix, maskoti pa sta moškega spola.

 

Simpatični in navihani maskoti so izdelali pri Warner Brosu, prvič pa se bosta pojavila na prijateljski tekmi med Avstrijo in Švico, ki bo 11. oktobra na štadionu v Innsbrucku. 

Evropsko nogometno prvenstvo v Švici in Avstriji se bo odprlo s prvo tekmo na štadionu St. Jakob v Bazlu, 7. junija 2008, finalna tekma pa se bo odigrala na dunajskem nogometnem štadionu Ernst Happel, 29. junija.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.