EP 2008 dobilo maskoti

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerih bo Evropsko prvenstvo, sta še brez imen.

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerem bo EP, sta še brez imen. 

O uradnih imenih bodo namreč odločali glasovi navijačev, ki bodo lahko zbirali med imeni Zagi in Zigi, Flitz in Bitz, ter Trix in Flix, pri tem pa so pojavile tudi nepredvidljive težave. Zigi namreč v nemškem slengu pomeni cigareti, Trix je v Švici krajšava ženskega imena Beatrix, maskoti pa sta moškega spola.

 

Simpatični in navihani maskoti so izdelali pri Warner Brosu, prvič pa se bosta pojavila na prijateljski tekmi med Avstrijo in Švico, ki bo 11. oktobra na štadionu v Innsbrucku. 

Evropsko nogometno prvenstvo v Švici in Avstriji se bo odprlo s prvo tekmo na štadionu St. Jakob v Bazlu, 7. junija 2008, finalna tekma pa se bo odigrala na dunajskem nogometnem štadionu Ernst Happel, 29. junija.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.