EP 2008 dobilo maskoti

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerih bo Evropsko prvenstvo, sta še brez imen.

Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo leta 2008 v švicarskih in avstrijskih mestih je dobilo svoji uradni maskoti. Maskoti, ki sta v belo-rdečih barvah, tako kot simboli držav v katerem bo EP, sta še brez imen. 

O uradnih imenih bodo namreč odločali glasovi navijačev, ki bodo lahko zbirali med imeni Zagi in Zigi, Flitz in Bitz, ter Trix in Flix, pri tem pa so pojavile tudi nepredvidljive težave. Zigi namreč v nemškem slengu pomeni cigareti, Trix je v Švici krajšava ženskega imena Beatrix, maskoti pa sta moškega spola.

 

Simpatični in navihani maskoti so izdelali pri Warner Brosu, prvič pa se bosta pojavila na prijateljski tekmi med Avstrijo in Švico, ki bo 11. oktobra na štadionu v Innsbrucku. 

Evropsko nogometno prvenstvo v Švici in Avstriji se bo odprlo s prvo tekmo na štadionu St. Jakob v Bazlu, 7. junija 2008, finalna tekma pa se bo odigrala na dunajskem nogometnem štadionu Ernst Happel, 29. junija.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.