Enostavni triki za lažje potovanje

Pri pakiranju je super razmišljati vnaprej in se izogniti morebitnim nevšečnostim. Pred samim odhodom na potovanje ali dopust priporočamo naslednje:

1. Vzemite stvari, ki se barvno ujemajo. Po možnosti obleke, ki jih lahko pustite in podarite okoli.

2. NIKOLI ne vzemite novih čevljev (!), ker vas bodo ožulili. Vzemite s seboj rezervne čevlje-predlagam nevpadljive balerinke ali temne čevlje, ki jih lahko obujete, ko bo treba kam »na lepše«

3. Tudi v primeru daljšega potovanja ne potrebujete velike potovalke – ta vas bo samo ovirala.

4. V potovalni torbici ohranite samo najpomembnejše – ne potrebujete pet različnih šamponov, deset barvnih palet in šest svinčnikov za oči.

5. Imejte eno potovalko in manjši šolski nahrbtnik. Nahrbtnik imejte stalno s seboj, v njem imejte stvari, ki jih potrebujete. In dodaten pulover.

6. Vedno imejte pri sebi robčke, obliže, večjo ruto ali podobno ogrinjalo. Nikoli ne veste kdaj boste morali prespati na kakšnem vlaku, plaži…

7. Pri pakiranju imejte v mislih, da ne bo vedno prevoznega sredstva in da boste velikokrat morali torbe nositi sami.

8. Denarja NIKOLI ne imejte vsega na enem mestu. NIKOLI ne imejte pri sebi večjih bankovcev od 10 eur(!), saj boste zelo hitro ostali brez njih.

9. Kamorkoli greste, se naučite osnov jezika. Velikokrat vam bo prišlo prav, saj v mnogih državah ne govorijo angleško, prav tako pa se boste izognili visokim turističnim cenam

10. Ves nakit in svoje »tehnološke novotarije« pustite doma. Na potovanje greste zato da se imate lepo, ne pa da vas je strah za svoje stvari.

11. Pred odhodom NUJNO preverite:

  • Do kdaj vam velja potni list
  • Ali potrebujete za vstop v državo vizo
  • Ali imate zdravstveno zavarovanje
  • Kako je s plačilnimi karticami
  • Naslov in kontakt ambasade
  • Svoje dokumente, karte, zavarovanja ipd. skenirajte in pošljite svojim staršem in sebi na elektronsko pošto. Prav tako imejte kopijo dokumentov v torbi.

12. Poskusite navezati stik z domačini. Te vam bodo mnogokrat pomagali najti pravo pot, vam pomagali pri neprijetnostih in vam povedali za cenovno ugodnejše in boljše gostilne, bare ipd.

13. Ko potujete, glejte okoli sebe. NIKOLI ne hodite okoli z zemljevidom v roki (!) saj boste lahek plen za rop, prav tako pa ne boste pozorni na ulice in skrite lepote na poti.

14. V večini držav ljudje radi priskočijo na pomoč. Naj vam ne bo neprijetno povprašati za pot.

15. S seboj imejte zvezek v katerega si pišite dogodke, naslove, pomembne informacije ipd.

In ne pozabite:

BODITE PRIJAZNI. Ne glede kako težek je bil vaš dan, vam lepa beseda in nasmeh lahko prineseta več ugodnosti kot karta v A razredu.

Tekst: Jurka JeranKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.