Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Elvis Jackson razturali v Kinu Šiška

Slovenski internacionalni rokerji iz skupine Elvis Jackson, ki me¹ajo prvine rocka z elementi panka, funka, skaja in reggaeja, so na sredinem koncertu 9.12 v prenovljenem Kinu ©i¹ka navdu¹ili slehernega obiskovalca.

Aktualna zasedba, sestavljena iz štirih izjemno energiènih èlanov, Davida Kovšca (vokal), Boštjana Beltrama (kitara), Erika Makuca (bas kitara) in Marka Soršaka (bobni), so dvourni koncert izpeljali na svetovni ravni. Številnim obo¾evalcem so se uresnièile sanje, ko so se povzpeli na oder, peli in igrali s èlani banda ter se metali med publiko. Tako je fantom uspel koncert, ki sta ga poleg domaèega okolja odlikovali tudi kakovostna akustika in nenavadni odrski eksponenti za t.i stage diving, ko so navdušeni fani na napihljivih blazinah ‘plavali’ po rokah obèinstva. Za zanimivost naj omenim, da so pri nastanku koncertne listine sodelovali obo¾evalci, ko so preko uradne spletne strani skupine glasovali za najljubše pesmi iz prvih dveh albumov. Poleg tega smo slišali skladbe z aktualnega albuma Against the Gravity, ki je na prodajne police izšel ne le v Sloveniji, temveè tudi v Nemèiji, Avstriji, Švici, Italiji, Beneluksu in Skandinaviji, po novem letu pa bo album mogoèe kupiti tudi v Zdru¾enem kraljestvu in na Irskem.
Pri nastanku zadnje plošèe so Elvis Jackson sodelovali z zveneèimi imeni iz glasbenega sveta, saj je albumu piko na i postavil priznan studijski tehnik Rich Veltrop (poskrbel je za skupini Red Hot Chili Peppers in Ozzy with South Park ter druge), master pa je delo starega maèka Johna Cunibertija (znan po sodelovanju z Aerosmith, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys in Joe Satirani).
Mirno lahko reèemo, da so Elvis Jackson profesionalci v svojem poslu, saj oder in obèinstvo obvladajo do potankosti. Uspelo jim je ustvariti intimno in sprošèeno atmosfero, kar je konec koncev za publiko najva¾nejše. Èe zakljuèim z besedami, s katerimi so obiskovalci komentirali sinoènji koncert – ‘KONC HUDO’!
Tekst: Katja Šadl
Foto: Pia Nikolič