Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Elevators na Orto Festu

Elevators so štiričlanska zasedba uveljavljenih glasbenikov, ki svojo glasbo uvrščajo med funk, jazz in rock žanre. V Orto Baru so v sklopu Orto Festa tako nastopili basist Jani Hace, bobnar in vokalist Sergej Ranđelović, klaviaturist Davor Klarič ter kitarist in vokalist Robi Pikl, ki kot Elevators glasbo ustvarjajo že več kot desetletje.

Navkljub ne ravno množičnem obisku (prizorišče so napolnili do malo več kot polovice) je band igral kakor, da imajo pred seboj nabito polno dvorano. Kljub temu, da koncert ni bil razprodan je publika vedela po kaj so prišli in kaj pričakovati; pri tretji pesmi se je večina razživela in tako vnesla nekaj dodatne energije tudi med samo zasedbo.

Navdihnjeni z glasbo Stevie Wonderja, Franka Zappe, Marvin Gayea in velikih jazz mojstrov kot je Miles Davis, Elevators prinašajo nabrite kitarske vložke, ‘groovy’ Hacetov bas in nasploh značilnosti glasbe iz sedemdesetih let dvajsetega stoletja. V večini instrumentalno glasbo občasno dopolnijo teksti, za katere svoj glas ponudi Ranđelović, ki bi lahko brez večjih težav bobne zamenjal za mikrofon in prevzel vlogo zabavnega frontmana v kakšnem ne tako zelo resnem bandu.

Pojoča dvigala na prvo poslušanje morda delujejo povsem lahkotno, vendar izurjenemu ušesu nikakor ne bo ušlo, da so vsi glasbeniki virtuozi na svojih inštrumentih, ki na odru delujejo igrivo, uigrano in včasih tudi norčavo. So zasedba, ob kateri človek ne more ostati ravnodušen, v živo pa tudi poskrbijo, da se pod odrom vedno nekaj dogaja, občinstvo sodeluje in jim na trenutke skorajda jé iz roke.

Elevators Orto bar

Zvok v Ortu Baru je bil tokrat povsem spodoben, čeprav je predvsem na začetku na trenutke manjkalo malo več bas kitare. Kljub temu je bil koncert funky plesen uvod v sobotno noč, v katero so Elevators dostavili ravno pravo mero suverenosti in sproščenosti.

Ostale fotke s koncerta pa si že lahko ogledate v Infosceni.

Setlista:
1. Starsky & Hutch
2. Mladi metri
3. Brasilica
4. Smiles
5. I.E.
6. Orao javi se
7. Skuoči
8. Hišni ljubimec
9. Polna luna
10. Marvin
11. Inner city blues
12. Rowad
13. V aorto
14. Žulejne j krmpjir
15. Še je cejt
16. Prva pomoč
17. Bob Miller
18. Riff

Tekst: Ana Lipovšek
Foto: Manja Črep