Edo Maajka & Doša

V četrtek 9.12. se je v Kinu Šiška odvil eden tistih koncertov v letu, ki ga privrženci hip hopa prav gotovo ne žele zamuditi. Kljub temu da Edo Maajka kar pogosto koncertira po Sloveniji je obisk njegovega koncerta vedno zgodba zase. Poleg Edota je nastopil še Doša, ki je prvič v celoti predstavil Ljubljanskemu občinstvu dolgo pričakovan prvenec Mementomori.

Spomnim se kako je hrvaški raper El Bahattee pred slabim desetletjem prišel v K4 z live bandom in ga takrat mnogi niso sprejeli s prevelikim navdušenjem. Dandanes so live bandi in raperji že stalnica in folk se je zgleda navadil na mnogo bolj dinamične rap koncerte, ki jih živi instrumentali prinašajo.

Tako Edo kot Doša nista bila izjemi. Vsak s svojim bandom sta izpolnila vsa pričakovanja. Začel je Doša, ki je v dobri uri razkuril celotno občinstvo in jih dodobra ogrel za nadaljevanje. Vrhunec nastopa je bil, ko je odrapal prvi singel iz plate Fuknte sredince v zrak. Polurni pavzi je sledil nastop »glavonje«, ki je prišel predstaviti zadnjo, nedavno izdano plato z naslovom Spomen ploča, nekakšen best of njegovih komadov v funk predelavi. Funky ritmi so poskrbeli, da publika ni bila v celoti osredotočena le na Edota in besedila, temveč se je dokaj prepustila tudi ritmom banda. V slabih dveh urah je odrapal celoten material zadnje plošče, pri čemer ga je bilo potrebno dvakrat nagraditi z bučnim aplavzom, ko je že končal koncert, da se je vrnil in zaokrožil plato. Najbolj so »zapalile« stare uspešnice kot so Jesmo li sami, Saletova, Pržiii, No sikiriki, vse seveda v funk izvedbi. Dvakrat pa je bilo moč slišati komad Ove godine, prvi singel nove plate. Edo ne bi bil Edo, če ne bi v pavzah med komadi navrgel kakšne šale na račun Slovencev ali Sanaderjevega »pobega«… s tem nasmejal občinstvo in tako zagotovil tisto dodano vrednost, ki vedno znova polni dvorane njegovih koncertov. Na odru mu tokrat ni družbe delal Frenkie temveč Kandžija, raper iz Osijeka, s katerim se po stilu dobro ujemata, a sta na odru na trenutke delovala nekoliko neusklajena.

Torej, kino Šiška se je znova izkazala za super primerno dvorano, Doša in njegov (na novo?) domiselno poimenovan spremljevalni band »sredinci« so poskrbeli za energičen nastop, stari dobri Edo pa se je predstavil v novi funky luči, v kateri ga bomo bržkone spremljali v prihodnje, če bo nadaljeval s svojo glasbeno potjo. Glede na zadovoljne obraze po njegovih koncertih je to več kot zaželeno.

Pa še obvestilo za tiste ki niste bili na koncertu oz. bi si radi Došo ogledali še enkrat, danes (sobota 11.12.) nastopa v K4. Se vidimo.

 
Tekst: Lenart Lah
Foto: Gašper ZupančičKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.