Dve novi igrišči v Ljubljani

V Jami, za Centralnim stadionom za Bežigradom, so ljubljanski nogometaši z uradnim odprtjem objektov dobili dve novi igrišči z umetno travo.

V Jami, za Centralnim stadionom za Bežigradom, so danes ljubljanski nogometaši z uradnim odprtjem objektov dobili dve novi igrišči z umetno travo. Eno igrišče je na prostem in ustreza vsem mednarodnim standardom za igranje tekem, drugo pa je pokrito z balonom in spada med največje tovrstne objekte v tem delu Evrope. Skupna vrednost investicije znaša 260 milijonov tolarjev, investitorji pa so NK Olimpija Ljubljana, Športni center Triglav d.o.o. in Fit Šport d.o.o. 

Za prihodnje leto načrtujejo še ureditev ostale infrastrukture, predvsem ekonomata, garderob in razsvetljave igrišča. Sicer pa je zunanje igrišče veliko 105 x 68 metrov, pokrito igrišče pod balonom pa 70 x 50 metrov. Nova športna objekta so slavnostno odprli Franci Zavrl, predsednik NK Olimpija Ljubljana, Janez Sodržnik, predsednik Športne zveza Ljubljana, ter podžupan Mestne občine Ljubljana Jani Moederndorfer, vsi pa so poudarili pomen tovrstnega objekta za Ljubljano in razvoj ljubljanskega nogometa. Želja vseh je, da objekt postane središče vseh ljubljanskih nogometnih klubov in društev.

“Pokriti objekt bo nogometašem vseh selekcij omogočal kakovosten trening tudi pozimi. Objekt ni namenjen zgolj nogometašem NK Olimpija Ljubljana, temveč vsem ljubljanskim klubom, če bo za to obstajal interes … Ljubljana kot prestolnica potrebuje nogomet, potrebuje dober nogomet, ki bo na tribune spet privabil množice gledalcev. Prepričan sem, da tovrsten objekt ne bo vplival zgolj na razvoj našega kluba, temveč bo imel pomemben vpliv na razvoj nogometa v Ljubljani kot celoti,” je ob tem dogodku poudaril Zavrl, medtem ko je Moederndorfer na otvoritvi dejal: “V Ljubljani je dovolj spanja, napočil pa je čas realizacije projektov, predvsem na področju mestne športne infrastrukture.” (STA, Telemach)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.