Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Dubioza kolektiv – reportaža s koncerta

V sredo, 17. 12., smo obiskali nabito poln klub Sub Sub, kjer smo tisti večer uživali v ritmih reggaeja, hip hopa in duba, saj nas je ponovno obiskala bosanska skupina Dubioza kolektiv.

Skupina je po »akademsko« zamudila eno uro, ko pa so prišli so vse v klubu pripravili do divjega norenja. Čakanje se je definitivno izplačalo.
Predstavili so nam novo ploščo Firma ilegal (ki niti ni več tako nova), prav tako pa so zašpilali kar nekaj starejših komadov, kot so na primer Marihuana, ob kateri je občinstvo padlo naravnost v trans. Tudi to nam dosti pove o vzdušju.  Dubiozovci so bili polni energije in njihova politično obarvana besedila so po klubu odmevala približno uro in pol. Na oder so se še večkrat vrnili.

Skupina skozi svoja besedila izraža kritiko sistema (Bring the system down,  Dosta, Firma ilegal,…), podporo legalizaciji marihuane (Blam,..) in pozivajo k miru (Bosniafaria, War crimes,..). Zarišejo nam podobo BiH, ki je ne vidimo oziroma se je ne zavedamo in dejansko bi se jih politiki lahko bali ;)

Moram pa priznati da ozvočenje ni bilo najboljše, prav tako pa se  mi je porajalo vprašanje kje so »izgubili« pevko. Pa vendar so fantje dobro zapolnili njeno mesto in v njihovo uigranost in izkušnje ne bi ravno dvomili, saj so nas že kar nekajkrat navdušili, tako v Sloveniji, kot po večjih festivalih v tujini. Vsem tistim, ki ste zamudili koncert – upam da jih boste kdaj videli v živo, saj zvenijo še boljše kot v studiu, imajo več energije kot mnogi bolj priznani glasbeniki  in z občinstvom funkcionirajo tako dobro, da je kar užitek gledati norečo množico pod in na odru.

Reportažo napisala: Iza Š.
Slike pa si seveda lahko že ogledate v galeriji