Državna uprava tudi ob sobotah

Minister za javno upravo Gregor Virant je na današnji novinarski konferenci spomnil, da s 1. majem začne veljati spremenjena ureditev za uradne ure državne uprave..

Minister za javno upravo Gregor Virant je na današnji novinarski konferenci spomnil, da s 1. majem začne veljati spremenjena ureditev za uradne ure državne uprave, torej upravnih enot in območnih enot organov. 

Po novem bodo uradne ure tudi vsako prvo soboto v mesecu oz. drugo soboto, če pride prva sobota na državni praznik ali drug dela prost dan.

V skladu s spremembami uredbe o upravnem poslovanju, ki stopi v veljavo s 1. majem, bodo uradne ure tudi ob torkih, ob sredah pa se podaljšujejo do 18. ure.

Prva sobota, ko bodo odprte uradne ure v skladu s temi spremembami, bo 5. maja. “Takrat bomo delali tudi na ministrstvu za javno upravo, tudi sam osebno,” je dejal Virant.

Po njegovih besedah bodo v začetku prihodnjega leta preučili, kako so se novosti zlasti glede uradnih ur ob sobotah obnesle, in se na tej podlagi odločili, kako naprej.

Stroški, ki bodo nastali zaradi teh sprememb, so tako nizki, da jih bo možno zagotoviti znotraj obstoječih finančnih načrtov upravnih organov, je zagotovil. Povprečni strošek na upravno enoto bo 300 evrov na mesec – gre za stroške za malico in za prevoz na delo za tiste, ki bodo delali ob sobotah, je dejal Virant.

Uradne ure bodo v ponedeljek in torek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 18. ure, v petek od 8. do 13. ure, vsako prvo oz. drugo soboto v mesecu pa od 8. do 12. ure.

V Upravni enoti Ljubljana in območnih enotah organov na njenem območju bodo zaradi zgoščenosti prebivalstva in s tem večjega števila upravnih nalog uradne ure med tednom še v večjem obsegu. V ponedeljek, torek in četrtek bodo od 8. do 18. ure, v sredo od 8. do 19. ure ter v petek od 8. do 14. ure.

Virant je opozoril tudi na spletno podaljšanje prometnega dovoljenja, e-storitev, ki je prenovljena in po njegovih besedah zelo enostavna. Vsi tisti, ki jim ni treba opraviti tehničnega pregleda, lahko prometno dovoljenje podaljšajo preko interneta. Pri zavarovalnicah Tilia, Generali in Triglav pa je hkrati možno tudi spletno obnoviti obvezno avtomobilsko zavarovanje, ki je pogoj za podaljšanje, je pojasnil minister.

V sodelovanju z ministrstvom za notranje zadeve pa pripravljajo še eno elektronsko storitev, in sicer e-opomnik. Vsak državljan se bo lahko naročil nanj, informacijski sistem pa ga bo avtomatično obvestil o tem, kdaj mu poteče kakšen dokument, npr. potni list ali prometno dovoljenje. (STA, Telemach)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.