Drugi krog županskih volitev

V Mariboru bo naslednja štiri leta županoval Franc Kangler (SLS), ki je premagal kandidata SDS in NSi Gregorja Pivca. Pavel Rupar se po slovesu od poslanskega poslavlja še od županskega sedeža. V Tržiču je namreč zmagal LDS-ov Borut Sajovic.

V Mariboru bo naslednja štiri leta županoval Franc Kangler (SLS), ki je premagal kandidata SDS in NSi Gregorja Pivca. Pavel Rupar se po slovesu od poslanskega poslavlja še od županskega sedeža. V Tržiču je namreč zmagal LDS-ov Borut Sajovic 

Po zaenkrat še neuradnih podatkih republiške volilne komisijee v Novem mestu zmagal Alojzij Muhič (SD in Zveza za Dolenjsko), v Novi Gorici bo župan še naprej Mirko Brulc v Velenju pa Srečko Meh (oba SD). V Kranju bo moral dosedanji župan Mohor Bogataj svoj položaj prepustiti neodvisnemu kandidatu Damijanu Pernetu.
Popovičev vpliv se širi

Na obali se kot kaže obeta zmagoslavje somišljenikov koprskega župana Borisa Popoviča. V Piranu je po še neuradnih podatkih Tomaž Gantar (Piran je naš) ugnal dosedanjo županjo Vojko Štular (SD). Podobno so se volitve razpletle tudi Izoli, kjer je Tomislav Klokočovnik (Izola je naša) za pičlih šest glasov premagal Vojko Štular (SD).
Kangler: Ne dajem obljub, ponujam rešitve

V Mariboru je župansko bitko, kot smo pravilno napovedali pri Dnevniku, dobil dolgoletni član in poslanec SLS Franc Kangler, ki je dejal, da zaupanje volivcev razume predvsem kot priznanje za dosedanje delo v politiki, ko je ne glede na strankarsko pripadnost vselej dajal prednost interesom mesta. Po njegovih besedah Mariborčanom v zahvalo ne bo dajal obljub, temveč jim bo kot župan raje ponudil rešitve.
Rupar: Glede na medijsko gonjo je rezultat dober

Pavel Rupar je glede “medijsko gonjo” zadovoljen, da ga je podprlo toliko volivcev. “Tako se zgodi. Ljudje so pač odločili in ljudje imajo vedno prav,” je v Tržiču povedal Rupar.

Zmagovalec županskih volitev v Tržiču Borut Sajovic je po objavi neuradnih rezultatov napovedal, da bo dosedanjemu županu Pavlu Ruparju ponudil roko in oblikovanje velike koalicije LDS in SDS. “Tržič se s temi volitvami ne nagiba na levo ali desno. Želim, da se Tržič nagne naprej,” je dejal Sajovic. (Dnevnik)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.