Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Domžale drugič zapored

Novopečeni pokalni prvaki, nogometaši Interblocka, so v zadnji tekmi 34. kroga lige Telekom doma izgubili z Domžalami, ki so tako z zmago proslavile drugi naslov državnega prvaka.

Priprava na finale superpokala pred pričetkom sezone 2008/09 je na tribune stadiona ®AK privabila približno 1.500 gledalcev. Domžalčani so novi naslov prvaka potrdili z zasluženo zmago v Ljubljani proti pokalnemu zmagovalcu Interblocku, ki je tako ponovno zapravil priložnost, da se ne tretjem mestu približa Gorici. V prvem polčasu so gostje igrali precej bolje, že v 17. minuti pa je padel prvi zadetek. Po desni strani je pobegnil Jalen Pokorn, njegov predložek pa je ob neodločnosti domače obrambe izkoristil zadnje čase prerojeni Jože Benko. Tudi v nadaljevanju so Domžalčani igrali precej bolje, Interblock pa si je prvo nevarnejšo priložnost pripravil šele po dobre pol ure srečanja, ko je predložek Salkiæa za las zgrešil junaka pokalnega finala Ermina Rakoviča.
V drugem polčasu so gledalci videli kar štiri zadetke. V 59. minuti je po lepi podaji Rujoviæa z natančnim strelom po tleh izenačil Dejan Gerič, a že sedem minut kasneje so Domžale ponovno povedle. Zadel je Dario Zahora, žoga pa se je odbila od branilca Interblocka Suvada Grabusa in v “nepravilnem” loku ugnala Janeza Strajnarja. Pet minut kasneje je padel najlepši zadetek na tekmi. Kot je že v navadi, je bil avtor le-tega ponovno bombarder Darijan Matič, ki je z roba kazenskega prostora poslal močan strel ob katerem je bil Dejan Nemec nemočen. Tudi v drugo so se domači navijači izenačenja veselili le kratek čas. Le dve minuti kasneje je namreč ob slabem posredovanju Strajnarja Zahora dosegel še svoj drugi zadetek in se tako na vrhu lestvice strelcev izenačil z Davidom Bunderlo. Srečanje so Domžalčani končali brez trenerja, saj je sodnik Drečnik zaradi ugovarjanja v 60. minuti trenerja Domžal Slavišo Stojanoviča poslal na tribune.
Vir: Nogomania.com