Domač jabolčni narastek

Sladka osvežitev v vročih dneh

Potrebujemo:

0,6 kg jabolk
100g sladkorja
1 vanilija
sok pol limone
cimet
350 g finega belega kruha
2,5 dl smetane
2 jajci

Priprava:

 

Jabolke olupimo in zrežemo na tanke rezine. Kruh zrežemo na tanke razine. Pripravimo preliv iz smetane in jajc. V pomaščen pekač damo malo preliva, nato dno obložimo s plastjo kruha in ga ponovno navlažimo s prelivom. Nadaljujemo s plastjo jabolk, ki jih sladkamo in odišavimo. Nadaljujemo s kruhom in prelivom, nato z jabolki, nato spet s kruhom in prelivom. Zadnjo plast prelijemo bolj na bogato. V peči pečemo 50 min. na 150 C, nato 10 min. na 170 C. Ponudimo ga mlačnega, posutega s sladkorno moko in po želji tudi s cimetom.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.