Domač jabolčni narastek

Sladka osvežitev v vročih dneh

Potrebujemo:

0,6 kg jabolk
100g sladkorja
1 vanilija
sok pol limone
cimet
350 g finega belega kruha
2,5 dl smetane
2 jajci

Priprava:

 

Jabolke olupimo in zrežemo na tanke rezine. Kruh zrežemo na tanke razine. Pripravimo preliv iz smetane in jajc. V pomaščen pekač damo malo preliva, nato dno obložimo s plastjo kruha in ga ponovno navlažimo s prelivom. Nadaljujemo s plastjo jabolk, ki jih sladkamo in odišavimo. Nadaljujemo s kruhom in prelivom, nato z jabolki, nato spet s kruhom in prelivom. Zadnjo plast prelijemo bolj na bogato. V peči pečemo 50 min. na 150 C, nato 10 min. na 170 C. Ponudimo ga mlačnega, posutega s sladkorno moko in po želji tudi s cimetom.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.