Domač jabolčni narastek

Jed, ki bo nasitila 5 oseb

Potrebujemo:

0,6 kg jabolk
100g sladkorja
1 vanilij
sok pol limone
cimet
350 g finega belega kruha
2,5 dl smetane
2 jajci

Priprava:

Jabolke olupimo in zrežemo na tanke rezine. Kruh zrežemo na tanke razine. Pripravimo preliv iz smetane in jajc. V pomaščen pekač damo malo preliva, nato dno obložimo s plastjo kruha in ga ponovno navlažimo s prelivom. Nadaljujemo s plastjo jabolk, ki jih sladkamo in odišavimo. Nadaljujemo s kruhom in prelivom, nato z jabolki, nato spet s kruhom in prelivom. Zadnjo plast prelijemo bolj na bogato. V peči pečemo 50 min. na 150 C, nato 10 min. na 170 C. Ponudimo ga mlačnega, posutega s sladkorno moko in po želji tudi s cimetom.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.