Do ocen preko interneta

Z novim šolskim letom prihaja tudi novost za starše šolarjev, ki bodo lahko prek spleta pregledovali ocene svojih otrok.

Ocene več kot 140.000 učencev bodo prek interneta dostopne za starše. Elektronske redovalnice bo uvedlo približno 450 osnovnih in srednjih šol. Z digitalnim potrdilom, uporabniškim imenom in geslom, ki ga bo določila šola, bodo starši lahko pregledovali ocene prek spletne strani www.dsvet.si.

E-redovalnica je nova storitev sistema Lopolis, s pomočjo katerega so učitelji že prej v računalnike vpisovali ocene, izpisovali spričevala in računali statistiko. Na ministrstvu za šolstvo še dodajajo, da morajo šole dokumentacijo hraniti tudi v rezervnih kopijah in v izpisu na papirju.

Pozneje tudi podatki o izostankih
Starši bodo pozneje lahko prek e-redovalnice dostopali tudi do podatkov o opravičenih in neopravičenih izostankih, o izostankih pa bodo lahko obvestili razrednika in druge učitelje.

V šolah, kjer so elektronsko redovalnico že preizkusili, menijo, da storitev ne bo zmanjšala obiska staršev na govorilnih urah, temveč ga bo povečala, saj bodo starši videli ocene in prišli na govorilne ure k učitelju. Vodja projetka Gorazd Peranič zagotavlja, da je nemogoče, da bi si kdo z vdorom v sistem izboljšal oceno ali si zaključil višjo oceno, ker sta sistema ločena in gre samo za enosmerno komunikacijo. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.