Do ocen preko interneta

Z novim šolskim letom prihaja tudi novost za starše šolarjev, ki bodo lahko prek spleta pregledovali ocene svojih otrok.

Ocene več kot 140.000 učencev bodo prek interneta dostopne za starše. Elektronske redovalnice bo uvedlo približno 450 osnovnih in srednjih šol. Z digitalnim potrdilom, uporabniškim imenom in geslom, ki ga bo določila šola, bodo starši lahko pregledovali ocene prek spletne strani www.dsvet.si.

E-redovalnica je nova storitev sistema Lopolis, s pomočjo katerega so učitelji že prej v računalnike vpisovali ocene, izpisovali spričevala in računali statistiko. Na ministrstvu za šolstvo še dodajajo, da morajo šole dokumentacijo hraniti tudi v rezervnih kopijah in v izpisu na papirju.

Pozneje tudi podatki o izostankih
Starši bodo pozneje lahko prek e-redovalnice dostopali tudi do podatkov o opravičenih in neopravičenih izostankih, o izostankih pa bodo lahko obvestili razrednika in druge učitelje.

V šolah, kjer so elektronsko redovalnico že preizkusili, menijo, da storitev ne bo zmanjšala obiska staršev na govorilnih urah, temveč ga bo povečala, saj bodo starši videli ocene in prišli na govorilne ure k učitelju. Vodja projetka Gorazd Peranič zagotavlja, da je nemogoče, da bi si kdo z vdorom v sistem izboljšal oceno ali si zaključil višjo oceno, ker sta sistema ločena in gre samo za enosmerno komunikacijo. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.