Dnevi tehnike in naravoslovja

Društvo Best Ljubljana vabi na dneve tehnike in naravosvlovja od 7. do 10. aprila. Za udeležence pa so pripravili tudi zanimivo nagradno igro.

Društvo BEST Ljubljana vas med 7. in 10. aprilom ponovno vabi na zanimiva predavanja in tematske delavnice. Prijavite se (na delavnico, za ostalo ni potrebno), pridite na “BEST dneve tehnike in naravoslovja 2008″ in zadenite še novi Twingo za enotedensko uporabo.

Na štiridnevnem dogodku se bodo zvrstila zanimiva predavanja priznanih profesorjev, interaktivne delavnice vodilnih slovenskih podjetij in zaključen simpozij. Namen dogodka je prikazati zadnja dognanja na področju tehnologije in znanosti, povezati podjetja, univerzo in študente, popestriti dogajanje na fakultetah in omogočiti pridobivanje praktično uporabnega znanja. Vsi dogodki se bodo odvijali na fakultetah Univerze v Ljubljani (FS, FGG, FKKT, FE, FRI) in bodo za vse obiskovalce brezplačni, med udeleženci delavnic pa bodo celo izžrebana enotedenska uporaba novega Twinga. Več informacij in prijave na delavnice dobite na njihovi spletni strani.

Predavanja

Pozitivne vibracije – Izkušnje Laboratorija za dinamiko strojev in konstrukcij pri dvigu konkurenčnosti slovenske industrije, 7. aprila ob 14:00 na Fakulteti za strojništvo v predavalnici III/2

Sintezna biologija: se bodo inženirji lotili živih bitij? bo 7. aprila ob 16:00 na Naravoslovnotehniški fakulteti v predavalnica P11.

Inovativne komunikacije – Rezultati Laboratorija za telekomunikacije z inovativnimi podjetji
bo 7. aprila ob 15:00 na Fakulteti za elektrotehniko v Multimedijski dvorani.

Modeliranje in napovedovanje potresnega odziva konstrukcij s pomočjo eksperimentov na potresnih mizah, 8. aprila ob 15:30 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v predavalnici IV/7.

Kaj je treba narediti, da naredimo dober življenjepis? preverite 9. aprila ob 15:00 na Fakulteti za strojništvo v predavalnici III/4.

Tematske delavnice

Razvoj s pomočjo quality storyboard metode v sodelovanju s podjetjem Revoz bo 8. aprila ob 15:00 na Fakulteti za strojništvo v predavalnici DS-P1.

Kako ohraniti nanodelce TiO2 tudi v premazih v nanomerilu v sodelovanju s podjetjem Helios je naslov delavnice, ki bo 8. aprila ob 15:00 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v predavalnici dekanata FKKT.

NFC tehnologija: Sava Time, maximize Space! v sodelovanju s podjetjem Špica bo 8. aprila ob 15:00 na Fakulteti za matematiko in fiziko v predavalnici 3.05.

Jeklo proti betonu – boj med standardnimi halami v sodelovanju s podjetjem Ruukki, 9. aprila ob 15:00 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v predavalnici II/5.

Kako tržiti “e-learning” v sodelovanju s podjetjem Nil, 9. aprila ob 15:00 na Fakulteti za elektrotehniko v predavalnici P17.

Simpozij

Bela halja, direktorska kravata ali lastna delavnica? Najdi SVOJO karierno pot! je naslov simpozija, ki bo 10. aprila ob 15:00 na Fakulteti za strojništvo v predavalnici V/2.

Na okrogli mizi bomo predstavili različne možnosti za uspešno kariero, ki jih imajo študentje tehnike in naravoslovja po končani fakulteti: zaposlitev in kariera v podjetju, ustanovitev lastnega podjetja ali kariera v znanosti.

Udeležba je popolnoma brezplačna in vsi udeleženci delavnic prejmejo majčke in so vključeni v žrebanje za enotedensko uporabo novega Twinga! Vsebina je primerna za vse letnike, seveda je izziv tudi absolventom. Število mest na delavnicah pa je omejeno.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.