Dnevi sodobnega vodenja

Brezplačne delavnice na temo sodobnega vodenja

"Reševanje konfliktov"
Termin: v ponedeljek, 16.11: 17.00h – 19.00h
Se večkrat znajdete v konfliktni situaciji doma ali na delovnem mestu?
Vas zanima, kaj prinašajo konflikti dobrega in katerim slabim stvarem se lahko izognemo, če jih rešujemo učinkovito?
Vas zanima, kako konflikte razreševati oziroma poskrbeti, da do njih ne pride?

Na naši delavnici se bomo najprej dotaknili vzrokov za nastanek konfliktov ter spoznali, da imamo ljudje različne konfliktne stile. V nadaljevanju pa se bomo skozi praktične primere soočili z učinkovitimi strategijami reševanja konfliktov.

Delavnico bo vodil Matej Špindler

"Povečanje produktivnosti s pomočjo sodobne metode za upravljanje s časom"

Termin: v torek, 17.11: 17.00h – 19.00h
Imate za opraviti preveč stvari, ne pa tudi dovolj časa, da bi opravili vse to? Vam uspeva narediti vse stvari, ki si jih zastavite? Predvsem pa, kako vam uspeva narediti prave stvari?
Predstavljajte si sistem, ki mu tako zaupate, da lahko pozabite na stres, ki vam ga prinaša dnevno spominjanje na vse naloge, ki jih še morate opraviti. Omogočite sebi in svojim sodelavcem, da se lažje osredotočite na opravljanje nalog, kot na obremenjevanje z njimi.
Na delavnici boste pridobili vpogled v eno najsodobnejših metod za upravljanje s časom in dostop do brezplačnih orodij, ki vam bodo pomagala do konkretnih rezultatov.
Z vami bo Mitja Jurkovnik
 
"Timsko delo in gradnja tima v praksi"
Termin: sreda, 18.11.: 17.00h – 20.00h
Na delavnici bomo predstavili idejo v ozadju programov za gradnjo timov (teambuildingov) in zakaj so ti pomembni za učinkovitost tima in posledično poslovno uspešnost.
Takšen timski program se vedno dogaja z nekim specifičnim namenom in je izveden tako, da z njim dosežemo neke v naprej zastavljene cilje. S tem lahko tim natančno meri učinkovitost izbranega programa. Skupno vsem programom je, da ljudje morajo sodelovati kot tim pri vseh novih izzivih. Ob tem se udeleženci med seboj na zabaven način spoznajo in se tesneje povežejo.
V prvem delu delavnice bomo dobili teoretično ozadje izvajanja takšnih programov, v drugem delu delavnice pa bomo nekaj vaj tudi praktično preizkusili in evalvirali uspešnost ekipe pri izvajanju le-teh.
Delavnico bosta izvajala Rok Zaletel in Maja Pešelj

"Timske vloge in njihov pomen pri timskem delu"

Termin:  petek, 20.11.: 10.00h – 13.00h
Kako najbolje delujemo v timu? Ali sploh lahko govorimo o tipičnem članu tima – "team-playerju"? Zakaj nam je to pomembno kot vodja?
Ta vprašanja bomo pogledali skozi prizmo različnih timskih vlog.
Trening bo vodil Miha Pelko
 
 
"Situacijsko vodenje"
Termin: petek, 20.11.: 14.00h do 16.00h
Ko dobite v ekipno novo, perspektivno, a neizkušeno članico, je pomembno, da veste, kako jo kar najbolje vpeljati v projekt. Delo na projektu namreč ne sme trpeti, novinka mora pridobiti zahtevane izkušnje in situacija mora biti čim manj stresna za vse vpletene. Ali veste, kako bi to naredili, ali se vam zgolj dozdeva?
Zakaj lahko v nekaterih podjetjih in organizacijah dobro delujejo skupaj tako izkušeni kot neizkušeni člani? Kako mlad, neizkušen, a perspektiven kader ohraniti v podjetju in ga razvijati brez bolečin?
Odgovore na zgornja vprašanja in ostala, ki jih imate na to temo, bomo iskali v petek, 20.11., ob 14h. Pogledali si bomo del teorije situacijskega vodenja, ki govori o razlikah v načinu vodenja izkušenih in neizkušenih članov. Pokaže nam kako skozi faze projekta pridemo do končnega cilja, torej izpolnitve naloge ter napredka in zadovoljstva zaposlenih. Pridite in poskrbite, da se boste lahko poleg občutka zanesli tudi na znanje.
Trening bo vodil Matija Krajnc
 
 
"Sestanki v času recesije"
Termin: petek, 20.11: 16.30h do 19.00h
Menite, da vaša organizacija porabi preveč denarja za premalo učinkovite sestanke?
Ali vaši sestanki trajajo predolgo?
Se vam včasih zdi, da na svojih sestankih ne dosežete zastavljenih ciljev?
Si želite, da bi vi in vaši sodelavci z veseljem hodili na sestanke in na njih tudi konstruktivno sodelovali?

Ne skrbite! Po statističnih raziskavah si kar 80% zaposlenih zastavlja takšna in podobna vprašanja.

Verjetno se strinjate z nami, da je vodenje sestankov izjemno pomembna veščina, ki jo v današnjem svetu potrebuje vsakdo izmed nas. Za boljšo učinkovitost vodja sestanka potrebuje tako teoretična znanja, kot tudi mehke veščine. Poleg tega pa velik pomen pripisujemo tudi aktivnostim pred in po samem sestanku.

Na naši brezplačni delavnici se bomo lotili vseh naštetih dejavnikov, ki jih bomo obilno podprli s praktičnimi vajami in našimi ter vašimi izkušnjami.

Verjamemo, da boste po delavnici na sestanke gledali z drugačne perspektive ter jih pričeli voditi na zanimivejši in učinkovitejši način.

Delavnico bosta vodila:
Matej Špindler in Tamara Kalc

Število udeležencev na posemeznih treningih in delavnicah je zaradi narave dela omejeno!

•    Dogodek se bo odvijal v konferenčni dvorani na Ljubljanskemu Univerzitetnemu Inkubatorju, Vojkova cesta 63 (2. nadstropje), Ljubljana.
•    Število mest je omejeno, zato se čimprej prijavite na info@vodstveni-inkubator.si
•    Pri prijavi obvezno navedite vaše ime in priimek ter naslov delavnice, na katero se prijavljate.  
•    Prijave za posamezno delavnico sprejemamo najkasneje 48 ur pred začetkom delavnice.
•    Vsi dogodki so brezplačni!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.