Dnevi komedije 2007

Žlahtna komedijanta Vesna Pernarčič-Žunič in Gojmir Lešnjak Gojc, žlahtni režiser je Zvone Šedlbauer, Intimna komedija SNG Maribor pa žlahtna komedija.

Na zaključnem večeru Dnevov komedije 2007 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje je strokovna žirija za žlahtno komedijantko razglasila Vesno Pernarčič-Žunič, in sicer za vrsto likov v Kishonovi komediji Bil je škrjanec: njene vloge Julije, Lukrecije in Dojke so skupaj z izvrstno izvedenimi pevskimi vložki izkazale izstopajoč umetniški presežek. Žlahtni komedijant pa je Gojmir Lešnjak Gojc za Lik Staneta iz Doričevega besedila Kako smo ljubili tovariša Tita.

Navdušujoče preobrazbe Pernarčič-Žuničeve

Po mnenju žirije, v kateri so bili igralka celjskega gledališča Nada Božič, prevajalec Jakob Jaša Kenda in režiser Andrej Jus, je Pernarčič-Žuničeva ob tehnično navdušujočih preobrazbah iz lika v lik navdušila predvsem s konsistentnostjo vsakega posameznega in unikatnega karakterja, pri čemer je njena igra kljub burkaški nastrojenosti dramaturgije trdno ostajala v okvirih žlahtne komike.
Gojčev ljubeč in srčen odnos

Gojmir Lešnjak Gojc pa je s svojo izvedbo lik Staneta postavil v ospredje celotne predstave, saj ga je oblikoval z ljubečim in srčnim odnosom do malega človeka, preciznim niansiranjem ob njegovih reminiscencah in rutinirano veščino ob doziranju najbolj udarne komike; antološki prizori iz nekdanjih proslav ob Titovem rojstnem dnevu nam bodo skupaj z bolj trpkimi spomini Gojčevega junaka še dolgo ostali v žlahtnem spominu, navaja strokovna žirija v obrazložitvi.

Žlahtni režiser je Zvone Šedlbauer

Nagrado žlahtni režiser Dnevov komedije 2007 je prejel Zvone Šedlbauer za postavitev Cowardovega besedila Intimna komedija. Režiserju je uspelo z minimalnimi posegi v izvirno besedilo izumiti odrski jezik, s katerim je prestavil specifiko angleškega visoko-meščanskega humorja v nam bližjo duhovitost. Pretanjen posluh za komični tekst je izkazal tudi pri izpostavljanju njegovih kakovosti in navidezni umaknjenosti pri orkestriranju vseh elementov uprizoritve.

SNG Maribor z Intimno komedijo do žlahtne komedije

Nagrada žlahtna komedija Dnevov komedije pa je podeljena Slovenskem narodnem gledališču Maribor za predstavo Intimna komedija. Izvedba Cowardove komedije je bila poleg izstopajoče režije hvalevredna predvsem zaradi prispevka vseh štirih igralcev – Ksenije Mišič , Pie Zemljič, Vlada Novaka in Branka Šturbeja – pa tudi dramaturško bistro zastavljenega ritma in domiselno uglajenih kostumov. Z uglašeno ubranostjo vseh sodelavcev je predstava dosegla zavidljivo stopnjo žlahtnosti, je še pojasnila strokovna žirija. (Delo)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.