Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Deseti brat stand-upa začel pohod na Zimskem Panču

Dva večera v polni Festivalni dvorani, ki si ju bomo zapomnili predvsem po odlično sprejetem prvencu Andreja Težaka – Teškyja, strica iz ozadja regionalne stand-up, reggae in pop-rock scene

Čeprav je nedeljski valentinovo obarvani Gala večer stand-up komedije postregel z odličnim naborom regionanih mojstrov smeha (Martina Ipša, Janez Usenik, Klemen Mauhler, Lucija Ćirović, Žan Papič, Tin Sedlar, Neša Bridžis, novinec Jan Kreuzer in prvič v vlogi povezovalca Tin Vodopivec), si bomo letošnjo izdajo Zimskega Panča zapomnili predvsem po premieri Desetega brata stand-up komedije.

Verjetno v soboto nihče v polni Festivalni dvorani ni čisto dobro vedel kaj ga čaka. To so se spraševali tudi Jonas Žnidaršič, Slon in Sadež, Jadranka Juras, Roman Končar, člani Siddharte in Katalene, TV-voditelj David Urankar FB-guru Matej Špehar, producent in režiser Igor Gajič, Filip in Blaž alias F&B Acrobatics, pevka Eli, voditeljica novega Big Brotherja, Manja Plešnar, Klemen Bučan iz Bitke parov in kup komikov, z Boštjanom Gorencem – Pižamo in Perico Jerkovićem vred.

Dobili so za našo sceno unikaten šov, ki je zmes klasičnega stand-upa in kabarejskih vložkov ob ukulele, harmonki in kitari, šaljivih zakulisnih prigod s turnej s komiki in glasbeniki (Big Foot Mama, Magnifico), šopek gostiteljevih družinskih basni z Muljave, ščepec črnega humorja in zabavni potopis s potovanj od Indonezije do ZDA v enem. Večina prisotnih je bila pozitivno presenečena tako nad dobo izvedbo kot še boljšim sprejemom, stalno valovanje smeha in aplavzov v polni dvorani pa je najlepši dokaz, da je Andrej Težak – Tešky s svojim unikatnim šovom zadel v črno.

 

Foto: Tomaž Kos

Deseti brat stand-up komedije in ogrevalka Eva Virc se zdaj podajata na pohod po Sloveniji – prvo ponovitev bodo 26. februarja gostile Brežice – Ljubljana pa bo v naslednjih nekaj tednih gostila še kup zabavnih presežkov, ki jih ne smete zamuditi:

25/2 – EBOLA – Prva gledališka videoigra @ Siti Teater, LJ
Katarina Čas, Vid Valič, Anže Zevnik, Vid Klemenc, Luka Cimprič …
in ti, ki usmerjaš agenta Sove na odru s svojim pametnim telefonom
Več na: www.facebook.com/events/1507782769531628/

29/2 – DYLAN MORAN: Off The Hook @ Cankarjev dom, LJ
Oskar Wilde stand-upa ter z Bafto okronani filmski in TV-ustvarjalec – Razprodano!
Več na: www.facebook.com/events/1070700249615688/

PERICA JERKOVIĆ COMEDY ROAST @ Festivalna dvorana, LJ (17/3)
Pižama, Valič, Tešky, Bergant, Kuzman, Virc, Murč, Apparatus, Matej Avanzo
Roast brez božanja – preoster za TV – na ogled samo v živo!
Več na: www.facebook.com/events/575769535905945/

22-26/8 – FESTIVAL PANČ 2016 @ Ljubljanski grad