Deset zanimivih dogodkov ob vstopu v 2016

Novo leto je tukaj, z njim pa nove zaobljube, upanja in želje. Številni si ob vstopu v novo leto postavijo pravila, ki jim pomagajo do bolj zdravega življenja, spet drugi si obljubijo, da bodo več časa namenili za izpolnitev svojih želja. Če ste med tistimi, ki bi v prihodnjem letu radi več potovali, vam predstavljamo 10 dogodkov, ki jih morate obiskati v začetku novega leta.

Preden pa se odpravite na pot, pa si preberite nekaj nasvetov za lažje potovanje.

Australian Open

Privrženci tenisa bodo na svoj račun prišli v drugi polovici januarja, ko bo na sporedu odprto prvenstvo Avstralije. Turnir se bo pričel 18. januarja, finalne dvoboje pa si bomo lahko ogledali štirinajst dni kasneje. Cene vstopnic se gibljejo od 50 evrov naprej, k temu pa moramo seveda prišteti še povratno letalsko karto do Melbourna. Iz bližnjih Benetk vas nizozemski prevoznik KLM do Avstralije popelje za nekaj več kot 1000€. A se nakup izplača. Toplo poletno sonce, trda igralna podlaga in svetovni teniški zvezdniki zagotovo ne bodo pustili nikogar ravnodušnega.

Super Bowl

Prvega februarja bo na sporedu tradicionalni finale prvenstva v ameriškem nogometu. Tega bodo letos uprizorili na stadionu univerze v Phoenixu, v zvezni državi Arizoni. Američani so znani po tem, da iz vsakega dogodka naredijo pravo predstavo in nič drugače ni z enim najpopularnejših dogodkov na tem planetu. Trda igra ameriškega nogometa, glasbeni koncert med polčasom in neverjetno vzdušje so zagotovo razlogi za ogled tega športnega dogodka.

Vir: forbes.com

Muzej Mercedes-Benza

Znameniti muzej znamke Mercedes-Benz bo prihodnje leto praznoval deseto obletnico. V modernem poslopju ima svoje domovanje več kot 160 avtomobilov, ki prikazujejo zgodovino te prestižne blagovne znamke, ki sega vse do leta 1886. Ob deseti obletnici bo Mercedes organiziral tudi številne posebne dogodke. Tako si boste lahko do aprila ogledali kolekcijo varnostnih avtomobilov, konec januarja pa se začenja posebna predstavitev znamke Mercedes-Benz, ki bo zagotovo navdušila vse avtomobilske privržence.

CACIB Ljubljana

16. in 17. januarja 2016 bo na gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekalo mednarodno tekmovanje psov. Razstava, ki jo organizira Kinološka zveza Slovenije, bo tudi letos postregla s pestrim dogajanjem. Na njej si boste lahko ogledali najlepše primerke vsake od pasem. Zmagovalec bo tudi letos prijel mednarodno priznanje, s katerim se bo lahko ponašal. Na razstavo lahko prijavite tudi svojega najboljšega prijatelja, in sicer prek strani KZS. Vstopnina za dvodnevno tekmovanje stane 120€.

EPT Monte Carlo

V Monaku bo potekalo finale dvanajste sezone evropskega poker turnirja, ki ga organizira največji ponudnik spletnega pokra na svetu, Poker Stars. Od 25. aprila do 6. maja boste imeli odlično priložnost za ogled enega najlepših igralnih salonov na svetu, saj bo prestižni turnir potekal v zakulisju glamuroznega kazinoja Monte Carlo. V lanskem zaključku sezone je glavno nagrado domov odnesel Adrian Mateos, ki je v denarnico pospravil dober milijon evrov denarne nagrade, skupni nagradni sklad pa je znašal več kot pet milijonov in pol. Neverjetna vsota, sploh bo dejstvu, da si je kar 190 igralcev zaključnega turnirja svoje sedeže priborilo prek PokerStarsove brezplačne spletne platforme. Če bi si radi ogledali, kako poteka življenje bogatih in slavnih, je Monako v času evropskega poker turnirja gotovo pravi čas za to.

VIR: tmracingfrance.com

GASTexpo – Sejmi okusov

Konec januarja bodo gospodarsko razstavišče preplavile okusne vonjave priznanih gurmanskih jedi. Domači in tuji razstavljalci bodo pripravili bogat program ter predstavili različne tehnološke in druge novosti. Če k temu dodamo še degustacije odlične hrane, dobimo popoln dogodek za ljubitelje dobre hrane. Sejem se odvija istočasno kot priljubljeni ALPE – ADRIA, kar je obema prireditvama silovito povečalo obisk. Na GASTexpu lahko zato letos pričakujete bogatejši, večji in kvalitetnejši program, zagotovo pa boste našli tudi kakšno idejo za zdrav obrok.

Youth Olyimpics

Mladinske olimpijske igre bodo potekale v sredini februarja, gostil pa jih bo norveški Lillehammer. Kraj, ki je znan predvsem po svojih smučarskih skakalnicah, bo sprejel več kot tisoč tekmovalcev, starih med 15 in 18 let, ki se bodo potegovali za 70 olimpijskih medalj. Na spletni strani olympic.si, lahko preberemo, da bodo tekmovanja potekala v 15-ih zimskih disciplinah, dodanih pa bo tudi nekaj novih športnih panog. Vsekakor vredno ogleda za vse privržence zimskih športov.

Dan kulture v Lipici

8. februar – slovenski kulturni praznik, lahko prihodnje leto preživite v kobilarni Lipica. Domač kraj najbolj znanih slovenskih žrebcev bo namreč pripravil poseben program, ki bo posameznikom in družinam popestril ta dela prost dan. Organizatorji so tako pripravili brezplačne vodene oglede kobilarne, ki je bila nedavno prenovljena, v kolikor se boste dogodka udeležili s partnerjem, pa vas čaka romantična zimska vožnja s kočijo po slikovitih lipiških drevoredih. S pomočjo prijaznih kočijažev in elegantnih lipicancev si boste ustvarili večne spomine.

VIR: bled.si

Koncert Hozierja

Rokerji lahko v novo leto vstopite na svoj način. V priznanem angleškem klubu O2 Apollo bo 9. januarja namreč nastopil sloviti irski glasbenik Andrew Hozier-Byrne, bol znan po svojem vzdevku Hozier. Andrew je leta 2013 s svojo uspešnico Take Me To Church postal zvezda portala YouTube. Pesem ima namreč že 300 milijonov ogledov. Leto kasneje je izdal še prvi studijski album, januarja pa imate možnost uživanja v njegovem koncertu ob pravem angleškem vzdušju. Vstopnice prodaja Ticketmaster, cene pa se gibljejo okoli 40 evrov.

Planica 2016

Tudi letos se bo v Planici letelo. Kako tudi ne, saj je velikanka dobila povsem nov nordijski center. Ta vključuje tudi adrenalinski Zip-Line, restavracijo, pa progo za smučarske teke in še bi lahko naštevali. Med 17. in 20. marcem bo cela Slovenija držala pesti za naše najboljše smučarje skakalce, ki so letos že pokazali, da lahko ciljajo na najvišja mesta. Vstopnice za smučarski spektakel prodaja turistična agencija Kompas, cene pa se v predprodaji gibljejo med 20 in 50 evri.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.