Delo preko avtorske pogodbe

Radi bi vas opozorili, da so zaradi avtorske pogodbe študentje in dijaki na slabšem.

Težave, ki lahko nastopijo z delom preko avtorske pogodbe so naslednje:

  • Študent ni upravičen do posebne osebne olajšave (3.228, 45 EUR), ki se lahko uveljavlja le za delo preko študentske napotnice.
  • Če študent opravlja delo preko avtorske pogodbe, ga starši ne morejo uveljavljati kot vzdrževanega družinskega člana (izgubijo splošno olajšavo v višini 3.228,45 EUR).
  • Nihče ne išče kadrov za vas (ni hitrega odziva mladih) in vam ne zalaga zaslužkov. Prav tako ne izvaja nakazil in ne posreduje v primeru nesoglasij med vami in študentom.
  • Lahko vas kaznuje inšpektor, saj je avtorska pogodba dovoljena izključno samo za avtorska dela s področja književnosti, znanosti in umetnosti (ostalo je nezakonito).
  • Vso birokracijo in administracijo, sklepanje pogodb, itd. prevzamete sami.

Vir: e-Študentski servisKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.