Danes je dan žalovanja

V Sloveniji je dan žalovanja v spomin na žrtve torkove ujme. Izražena bo solidarnost s svojci in vsemi prizadetimi zaradi neurja.

Vlada poziva vse organizatorje kulturnih in drugih prireditev, da prireditve v petek odpovedo oziroma njihovo vsebino prilagodijo dnevu žalovanja ter da v okviru možnosti del zbranih sredstev namenijo prebivalcem, prizadetim zaradi posledic ujme. Zastave so na dan žalovanja izobešene na pol droga.

Spoštljiv odnos do žrtev, ki jih je bilo skupaj šest, pa naj bi ta dan s svojim vedenjem izkazali tudi državljani. RTV Slovenija v sodelovanju z Radio Ognjišče in Telekomom Slovenije zvečer organizira dobrodelni koncert "Stopimo skupaj", na katerem bodo nastopili slovenski glasbeniki, poslušalci pa bodo lahko s svojimi prispevki pomagali tistim, ki so izgubili tako rekoč vse.

Za vse žrtve torkove naravne nesreče pa bosta v ljubljanski in celjski stolnici maši darovala ljubljanski nadškof metropolit Alojz Uran in celjski škof Anton Stres.

Še vedno lahko sredstva za pomoč nakažete na naslednje načine:

KARITAS: Vsi, ki želijo pomagati, lahko svoj prispevek nakažejo na račun številka 02140-0015556761, pri čemer morajo navesti sklicno številko 00 6106 in namen Poplave. Mobitelovi uporabniki pa lahko z SMS sporočilom
KARITAS na številko 1919 prispevajo 0,96 evra. Pomoč pa lahko posredujete tudi na Slovensko Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana.

RDEČI KRI®:
Prispevek lahko nakažete na: TRR 02922- 0019831742, sklic 4026, s pripisom »Poplave 2007«

OBČINA ®ELEZNIKI:
TRR: 01346-0100007492, sklic 00 714-2007. Namen: humanitarna pomoč

 







Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.