Dance Republic 2011

Včeraj, 24. junija, se je ljubljanska Ilirija preoblikovala v elektronsko pravljico. Na Dance Republic Open Air festivalu smo v ritmu svetovnih zvezd proslavili 20 let Slovenije. In pri tem zbudili župana.

"Hello, Slovenija," je zbrano publiko prva pozdravila romunska pevka Inna, ki je svoj nastop in ogrevanje za vrhunec večera pričela s hitom Hot in zbrano množico, ki je vzklikala njeno ime, popeljala preko v vseh svojih največjih hitov. Dodatno presenečenje nastopa je bila tudi slovenska plesna skupina Maestro, zdaj že Innina uradna plesna skupina, ki je ponovno prikazala svoje vedno navdušujoče talente. Ob zaključku nastopa je Inna še bolj razvnela strasti, ko je preveč razgrete oboževalce ohladila s medklicem: "Jaz ljubim dekleta." Ji lahko verjamemo, če je pred tem svoj super hit Amazing posvetila prav žurerjem močnejšega spola?

V pričakovanju dveh zvezdniških didžejev, je oder za Inno zavzel Dean Deen, vokalistka Biba pa je ob spremljavi Inge Ulokine na violini skupaj s tisočerimi glasovi zapela Zdravljico in v vseh zbranih ogrela nekaj domoljubnega zagona. Potem, pa je počilo…

Deadmau5 je večer transformiral v nepozabno doživetje. Ponudil je vizualno-glasbeni spektakel, s katerim je prevzel vsa naša čustva. Jezikavi kanadski didžej, ki nikakor ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja, se je na odru, v svoji famozni inštalaciji Cube, s poznano mišjo glavo, vendarle raznežil. Slovenska množica je bila tako strastna, tako predana, da se je Deadmau5 med nastopom celo sproščeno pridružil vokalistki Sofi, da sta na robu odra skupaj pozdravila vse predane plesu.

Takoj po fantastičnem šovu je Deadmau5 na svojem facebook profilu zapisal: "Resnična zgodba: nastop v Ljubljani je bil tako glasen, da smo zbudili župana. Prišel je na žur, mi stisnil roko in pozdravil publiko. Precej izjemno! Bil je fantastičen šov in vesel sem, da sem lahko spoznal slovenske mau5ketirje v polnem zagonu. Se vidimo naslednjič!"

Po pozdravu župana Zorana Jankoviča, je oder pripadel skrbnemu nizozemskemu didžeju Fedde Le Grandu. Na prizorišče je prišel kakšno uro pred nastopom in ves čas skrbno opazoval ter analiziral množico. Zadal si je le eno nalogo – da ekstatično publiko popelje v nepozaben, katarzičen zaključek. Izbral je poskočen, s hiti prežet set, ki je z nekaj vokalne podpore MC Geeja odlično zaokrožil največjo proslavo rojstnega dne Slovenije.

Upamo, da ste Dance Republic Open Air Festival doživeli tudi sami. Mi že snujemo načrte, kako vas navdušiti in presenetiti na naslednji zabavi. Do takrat pa naj odmevajo besede čudovite Sofi, ki je navdušena zaklicala: "Vi ljudje ste nori, ljubim vas!" Na 20. rojstni dan je Slovenija svetovnim zvezdam pokazala, kako se z dvignjenimi rokami zabavamo na tej strani Alp.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.