Dan varne uporabe interneta

Več kot 40 držav iz celega sveta letos že četrtič praznuje Dan varne rabe interneta. Dogodek organizirata Evropsko šolsko omrežje (EUN) ter omrežje Insafe.

Več kot 40 držav iz celega sveta letos že četrtič praznuje Dan varne rabe interneta. Dogodek organizirata Evropsko šolsko omrežje (EUN) ter omrežje Insafe, v katerem delujejo nacionalne točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. 

Po celem svetu se 6. februarja 2007 pripravlja vrsta zanimivih dogodkov, ki jih organizirajo posamezne nacionalne točke osveščanja. Tudi letos je pokroviteljica tega dneva Viviane Reding, Evropska komisarka za informacijsko družbo in medije.

Naj izpostavimo osrednji letošnji dogodek, zdaj že tradicionalni blogaton. Tema letošnjega blogatona je »Prečkanje mej«. Svoje prispevke na blogu pripravlja več kot 200 šol iz 25 različnih držav, tudi iz Slovenije, ter več sto organizacij iz različnih držav. Prisrčno vabljeni, da se nam na ta dan pridružite na blogu ter prispevke obogatite s svojimi mnenji ter komentarji. Povezava: http://blog.eun.org/SID2007.
Slovenska točka osveščanja SAFE-SI vas na ta dan še posebej prisrčno vabi na otvoritev multimedijske razstave »NET- GENERACIJA- tudi to sem jaz«, ki jo bo ob 15. uri v Kiberpipi (Kersnikova 6, Lj) otvorila Mojca Mavec. Razstavo si je mogoče ogledati tudi na spletni strani www.netgeneracija.si.
Več o ostalih aktivnostih na Dan varne rabe interneta v Sloveniji si lahko preberite na spletni strani www.safe.si.

Vabljeni k fizičnemu ali virtualnemu praznovanju Dneva varne rabe interneta, predvsem pa “Deskajte varno!” še naprej.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.