Dan varne rabe interneta

10. februar je Dan varne rabe interneta, letošnji je posvečen boju proti spletnemu in mobilnemu nadlegovanju ter dvigu ozaveščenosti o tem problemu med mladimi nosi sporočilo: Spletno nadlegovanje ni zabavno. Ustavimo ga!

 V teh dneh začenja delovati telefonska linija in spletna stran »Nasvet za net«, namenjena otrokom in mladostnikom, ki naletijo na težave na internetu. Projekt poteka v okviru točke osveščanja o varni rabi interneta Safe-si. Delovanje in namen telefonske linije in spletne strani bo predstavila Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, ki kot partnerska organizacija skrbi za izvajanje tega dela projekta.

Izkušnje sorodnih telefonskih linij po Evropi kažejo, da je zelo pogosta tema klicev mladih spletno nadlegovanje, ki ga doživljajo s strani vrstnikov (žaljenje, objava neprimernih fotografij, kraja identitete ipd.). Letošnji Dan varne rabe interneta je tako na evropski ravni kot v Sloveniji posvečen ravno boju proti spletnemu (in mobilnemu) nadlegovanju.

VIDEOSPOT PO VSEJ EVROPI
V 27 evropskih državah bo 10. feb. lansiran videospot, ki ga je pripravila Evropska komisija, namenjen mladim med 12 in 17 letom. Spot opozarja na problem vrstniškega nasilja na spletu. Slovenska različica spota bo zahvaljujoč našim medijskim sponzorjem brezplačno vrtela tudi na večini slovenskih TV postaj. Daljša verzija spota se bo med mlade širila tudi prek interneta, predvsem prek tistih spletnih strani, ki so mladim najbliže.

ZLO®ENKE IN PLAKATI V SLOVENSKE ŠOLE
Safe-si v sodelovanju z Zavodom za šolstvo v vse slovenske osnovne in srednje šole pošilja plakate in zloženke, ki opozarjajo na problem vrstniškega nasilja prek spleta in ponuja nasvete, kako se s tem spopasti.

E-ZAOBLJUBA
Safe-si bo prek spleta širil tudi e-zaobljubo proti spletnemu nadlegovanju, in sicer bomo pozvali mlade, naj jo podpišejo, pošljejo še prijateljem, objavijo v svojem profilu v družabnem omrežju, na svoj blog in v druge aplikacije spleta 2.0.

KONFERENCA USTAVIMO VIRTUALNO NASILJE
V debatnem delu konference bodo sodelovali sledeči strokovnjaki: Vlasta Nussdorfer, predsednica Belega obroča Slovenije; Darja Groznik, predsednica nacionalne mreže TOM; Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije; mag. Tomi Dolenc, ARNES; Zvezdan Martič, vodja MMC RTVSlo; Vasja Zupan, direktor POP Online, 24ur.com; Matej Potokar, generalni direktor, Microsoft d.o.o.

PODPIS SPORAZUMA S PONUDNIKI SOCIALNEGA MRE®ENJA
V Luksemburgu bo potekal osrednji evropski dogodek, kjer se bodo deležniki lotili teme družabnega mreženja na spletu. Glavni ponudniki teh storitev v Evropi bodo podpisali sporazum, v katerem se bodo zavezali k povečevanju koristi, ki jih prinaša splet, in obvladovanju potencialnih nevarnosti za otroke in mladostnike.

VIRTUALNI SEJEM www.sidfair.org
Od 10. do 24. feb. bo odprt tudi svetovni virtualni sejem varne rabe interneta, kjer bodo »razstavljale« organizacije iz vsega sveta. Obiskovalci bodo lahko pokukali v to, kaj se dogaja v njihovih in drugih državah na tem področju, pregledovali razna elektronska gradiva in si ogledali videospote na temo e-varnosti.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.