Da bo študentska kuha preprosta

Moj problem in verjetno problem vsakega študenta, ki neštudira v domačem kraju je zagotovo prehranjevanje in to ne kakršnokoli ampak tisto najcenejše, ki bi me nasitilo za celoten dan.

Eden od enostavnih načinov, ki ga študentje uporabljamo zelo pogosto je pojednina z študentskimi boni. :D What? Kebab, pica, hot dog,… Nekaj časa sem tudi sam jedel takoimenovano “junk food – odpadno hrano”, vendar hvala bogu, sem pred približno pol leta zasledil odličen ameriški portal, ki nam študentom nudi recepte za kuho, ki ga lahko prilagodimo na čas, zahtevnost in seveda porabo denarja. A si lahko predstavljate, da bi z 1,50€ (kolikor stane tudi bon za kebab) jedli zdravo doma narejeno ribo v pečici?; ali pa skledo mešane solate z mesnim priboljškom?; ali pa juho z kuhanim govejim mesom in krompirjem? Da, mogoče se sliši nemogoče, da bi bilo mogoče :D

Prva misel, ki Vam trenutno pade na pamet je zagotovo: “Kdaj bom pa jaz sploh imel čas za kuhanje, pa saj to traja celo večnost?” Jaz bom odgovoril, da je mogoče in to v 1 minuti narediti popolen in zdrav obrok za ceno 1,5€. Pa poglejmo kako:

1 minute easy tasty gravy

Sestavine za eno osebo:
-4 žlice mešanice za omako ali pasiranih paradišnikov
-1 žlico balzamičnega kisa ali eno in pol kateregakoli kisa
-2 čajni žlički medu
-1 čebula
-1 korenček
-2 krompirja
-400ml vrele vode

Didatek:
-1 kajzerica

Recept:
V vrelo vodo damo vso zelenjavo, da se skuha in kot slednje vmešamo kis, med in pasiran paradižnik. Pa dober tek. :) Sam sem že preizkusil tale recept in garantiram vam, da je zelo dober. Vse skupaj pa je stalo samo 1,5€!

Vse potrebne recepte za domačo, zdravo in hitro kuho najdete na spletni strani www.studentrecipes.com. Edini pogoj za uporabo je angleški jezik :)

Tekst: Z.T.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.