Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Cvetličarna s februarjem zapira svoja vrata

Klub Cvetličarna, ki v Ljubljani deluje od leta 2004, bo s prvim februarjem 2012 po sedmih letih prenehal s svojim delovanjem.

Spodaj si preberite sporočilo za javnost ekipe Cvetličarne, ki nas z začetkom februarja očitno dokončno zapušča. Ostali so nam še štirje žuri, da se poslovimo tako, kot bi se morali. Ker verjamemo, da se boste prav vsi želeli posloviti od priljubljene Cvetke, vas vabimo, da si v napovedniku izberete svoj poslovilni dogodek. Infoscena pa se ekipi Cvetličarne zahvaljuje za dobro sodelovanje v preteklih letih, hkrati pa tudi upamo na več posluha države pri njihovih naslednjih projektih.

Najemna pogodba se je iztekla in ekipa Cvetličarne je nima namena podaljšati. Pod stroški in prihodki namreč obstaja črta, pod njo pa je potreben pozitiven rezultat. Kljub temu, da je klub še vedno odlično obiskan, so stroški preprosto previsoki, številni poskusi za ureditev razmer na glasbenem trgu v Sloveniji pa so se vsakič znova izjalovili.

Cvetličarna je v svojih letih delovanja gostila čez 500 koncertov in  preko 1.200 glasbenih prireditev, zadnji dve leti pa je pomagala krepiti tudi stand up kulturo v Sloveniji. V času svojega delovanja je postala prepoznaven klub tako med obiskovalci, ki so že davno presegli meje slovenske prestolnice, kot med glasbeniki z vsega sveta, ki so se vedno znova radi vračali.

Svojo zvesto ljubiteljsko publiko je Cvetličarna skozi leta gradila predvsem s kakovostjo programa in posluhom za želje in potrebe obiskovalcev, zaradi česar so se preko edinstvenih glasbenih izkušenj stkale pristne vezi med ustvarjalci, organizatorji in obiskovalci.

Vendar izvajati katerokoli obliko kulture na svoj račun, na trgu kjer dominirajo sofinancirani javni zavodi, danes ni pot prihodnosti in ravno zato Cvetličarna zapira svoja vrata.

V zadnjih dveh vikendih se vam bodo na odru Cvetličarne predstavili glasbeniki in artisti, ki so skozi glasbeno popotovanje kluba gradili svojo glasbeno kariero.

Vabljeni, da spijemo zadnje hladno pivo in vam podarimo zadnji topel objem. Naj Cvetličarna ostane v lepem spominu tudi vam.

Nič-krat dobili podporo od države, vedno podpirali kulturo sami in z vami.

Zbogom in hvala za vse ribe.

Ekipa Cvetličarne