Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Cvetličarna opening weekend

Da mesto Ljubljana potrebuje klub, kot je Cvetličarna, smo se prepričali ta vikend, ko je »Cvetka«, kot ji ljubkovalno rečejo obiskovalci, zopet na stežaj odprla svoja vrata.

Na programsko raznolikem otvoritvenem večeru je v petek, 20.11., obiskovalce na svoj način najprej pozdravil Zlatko. Skozi rap. Z energično glasbo 90. let sta na Generation x večeru ljudi k plesu vabila DJ Christian Z. in DJ Pero, za pravo glasbeno poslastico pa je poskrbel saksofonist Bojan Zupančič, ki je navduševal z glazbenimi improvizacijami. Aristični pridih so dodala dekleta iz plesne skupine Ambiental Performances, ki so se med ljudmi sprehodila na hoduljah, se poigravala z ognjem in z gibanjem telesa spremljala ritme za gramofoni. Vse to je poskrbelo za noro dobro vzdušje, ki ga je bilo čutiti med obiskovalci Cvetličarne, ki je pokala po šivih…
Za veliko presenečenje predvsem obiskovalk nežnega spola so poskrbeli redarji, ki so jim ob prihodu poklonili vrtnico. »Tako prijaznih redarjev nisem videla še nikjer, kje so jih najeli« je bil pogost komentar. Prvi gost pa je bil že ob 22.00 predstavnik Sazas-a, ki je prišel preverit, da vse poteka po njihovi regulativi in je lahko kmalu pomirjen odšel.

V soboto pa sta uvod v elektronske večere naredila DJ Peter Pleser in posebni gost iz Nemčije, DJ/producent/remixer Samir Maslo. Za glasbeno poslastico pa sta poskrbela Pleasure groovers – odličen hrvaški saksofonist Jordes in z afro-latino ritmi prevzet Jernej Spil na tolkalih. Atmosfera je bila pozitivna in plesanje v house ritmih je bilo neizogibno.

Obiskovalci so prišli pogledati tudi vizualno prenovo kluba. Cvetličarna se je prenovila in pomladila. ®e zunanja podoba kaže na spremembe, saj vhod krasi galerija »Pri cvetoči jablani«. Prenovljena kadilnica, povečana vip tribuna s sedišči, prenovljeni toaletni prostori in stilsko preobražen oder kažejo, da se je nova ekipa projekta resno lotila.

Organizatorji obljubljajo, da bosta dobro vzdušje in kvaliteten program pravilo in ne izjema, na nas pa je, da to preverjamo vsak vikend znova.

Fotogalerijo otvoritvenega dogodka pa si lahko ogledate v Infosceni.