Čokoladno – pomarančni kolač

Posladek za prihajajoče praznične dni.

Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 30 – 40 minut

Potrebujemo:

15 dkg sladkorja
4 jajci
21 dkg moke
1 pecilni prašek
1 zavitek kandirane pomarančne lupine
lupino dveh pomaranč
sok 1/2 pomaranče
4 žlice dobrega kakava

Priprava:
Preden začnemo si pripravimo naslednje: nastrgamo pomarančno lupinico (kar z ribežnikom na najmanjši strani), ožamemo polovico pomaranče, odmerimo moko, jo zmešamo z pecilnim praškom ter vanjo vsujemo kandirane pomaranče.

Najprej v posodi zmešamo jajca ter sladkor. Mešamo tako dolgo da masa dobi bledo barvo. Primešamo kakav in pomarančno lupino ter sok (če želite lahko dodate več kakava ali pa ga zamenjate z kavo).

Na koncu dodamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek in kandirano sadje.Dobro premešamo ter vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali pomastili.

Pečemo 30 – 40 minut pri temperaturi 180 stopinj. Pecivo razrežite šele ko je ohajeno.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.