Čokoladno – pomarančni kolač

Posladek za prihajajoče praznične dni.

Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 30 – 40 minut

Potrebujemo:

15 dkg sladkorja
4 jajci
21 dkg moke
1 pecilni prašek
1 zavitek kandirane pomarančne lupine
lupino dveh pomaranč
sok 1/2 pomaranče
4 žlice dobrega kakava

Priprava:
Preden začnemo si pripravimo naslednje: nastrgamo pomarančno lupinico (kar z ribežnikom na najmanjši strani), ožamemo polovico pomaranče, odmerimo moko, jo zmešamo z pecilnim praškom ter vanjo vsujemo kandirane pomaranče.

Najprej v posodi zmešamo jajca ter sladkor. Mešamo tako dolgo da masa dobi bledo barvo. Primešamo kakav in pomarančno lupino ter sok (če želite lahko dodate več kakava ali pa ga zamenjate z kavo).

Na koncu dodamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek in kandirano sadje.Dobro premešamo ter vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali pomastili.

Pečemo 30 – 40 minut pri temperaturi 180 stopinj. Pecivo razrežite šele ko je ohajeno.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.