Civilna nepokorščina

V lokalih izbranih 500 članov Združenja ponudnikov gostinskih storitev bo v soboto potekala akcija Kadilo se bo.

V lokalih izbranih 500 članov Združenja ponudnikov gostinskih storitev bo v soboto potekala akcija Kadilo se bo.

Predstavnica združenja gostincev, Esmeralda Canjuga Vidmar, je za MMC dejala, da seznam v nepokorščini sodelujočih lokalov iz razumljivih razlogov ne bo objavljen, oblikovan pa bo tudi solidarnostni sklad za poplačilo morebitnih kazni, ki bi lahko sledile zavestnim kršitvam.

Združenje bo tako izvajalo državljansko nepokorščino zaradi nezadovoljstva z določili pred kratkim sprejetih sprememb in dopolnil zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov. Zakon je po prepričanju članov združenja neživljenjski, na kar kaže tudi upad prometa.

Zakon predpisuje globo od 400 do 1.000 evrov za odgovorno osebo pravne osebe, ki prekrši določila zakona, in globo od 800 do 4.000 evrov za samostojne podjetnike posameznike. Za posameznika, ki kadi v javnem ali delovnem prostoru, kjer je kajenje prepovedano, je predpisana globa 125 evrov. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.