Civilna nepokorščina

V lokalih izbranih 500 članov Združenja ponudnikov gostinskih storitev bo v soboto potekala akcija Kadilo se bo.

V lokalih izbranih 500 članov Združenja ponudnikov gostinskih storitev bo v soboto potekala akcija Kadilo se bo.

Predstavnica združenja gostincev, Esmeralda Canjuga Vidmar, je za MMC dejala, da seznam v nepokorščini sodelujočih lokalov iz razumljivih razlogov ne bo objavljen, oblikovan pa bo tudi solidarnostni sklad za poplačilo morebitnih kazni, ki bi lahko sledile zavestnim kršitvam.

Združenje bo tako izvajalo državljansko nepokorščino zaradi nezadovoljstva z določili pred kratkim sprejetih sprememb in dopolnil zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov. Zakon je po prepričanju članov združenja neživljenjski, na kar kaže tudi upad prometa.

Zakon predpisuje globo od 400 do 1.000 evrov za odgovorno osebo pravne osebe, ki prekrši določila zakona, in globo od 800 do 4.000 evrov za samostojne podjetnike posameznike. Za posameznika, ki kadi v javnem ali delovnem prostoru, kjer je kajenje prepovedano, je predpisana globa 125 evrov. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.