Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Cigu migu večer s Kal

Srbska skupina Kal je pri nas nastopila že nekajkrat in vedno znova navduši s svojo odlično mešanico romske glasbe, z dodatki rocka in kančkom tanga, seveda pa ne smemo pozabiti niti na njihovo karizmo.

Tudi tokrat so poskrbeli za vse našteto, vendar smo morali na njihov koncert kar dolgo čakati. Ob 22. uri se je iz Gale Hale slišala še tonska vaja skupine in tako nam je bilo dano vedeti, da se koncert zagotovo ne bo začel kaj kmalu. Tudi sama Metelkova je bila na ta prvi decembrski večer precej prazna. Le na drugem koncu je bilo bolj zapolnjeno, saj so Demolition group že drugi večer zapored napolnili Menzo pri koritu.

Tako smo čakali pred Galo Halo in se spraševali če koncert sploh bo, saj se ni zbralo kaj veliko ljudi. Okoli 23. ure so se odprla vrata in tako smo lahko na toplem dočakali koncert, ki se je začel nekaj čez polnoč. Tudi nekaj ljudi se je nabralo, tako da je prostor pod odrom deloval prijetno poln. Vendar se mi je tekom večera zazdelo, da so nekateri v Galo Halo zašli po pomoti, vendar se vseeno prepustili romskim ritmom.

Skupina se je ob prihodu na oder opravičila za zamudo in kar hitro nadoknadila zamujeni čas. S svojim nastopom so navdušili vse prisotne, ki so predvsem v prvih vrstah divje plesali. V svoj repertoar so vključili vse hite od Ding Deng Dong do Mozzarelle in tako potešili vse želje občinstva. Glavni vokalist in kitarist Dragan Ristić je skušal skozi celoten koncert vzdržati kontakt s publiko in nas vneto prepričeval v dvigovanje rok, vzklikanje in nas celo učil romščino oz. besedila komadov. Violinist Milorad Jevremović pa je prepričal s svojim igranjem in pojavo, katera te vedno znova spravi v dobro voljo.

Po dobri uri koncerta se je skupina zelo na hitro poslovila in odšla v zaodrje. Ni trajalo dolgo, ko so se zaradi vnetega klicanja publike vrnili na oder in nam ponudili še četrt urni podaljšek. Koncert je kljub dvourni zamudi postregel z vsem pričakovanim. Interakcija med člani je bila prava poslastica za oči in ni prav nič zaostajala za to s publiko. Kal so znova poskrbeli za odličen večer – poln zabave in dobre glasbe.

Tekst: Tia Čiček
Foto: Sara Erjavec Tekavec