Čičerkina juha z blitvo

Okusna juha k nam uvožena iz Paragvaja

POTAJE DE GARBANZO CON ACELGA (Čičerikina juha z blitvo)

Sestavine:
25 dag čičerike (suhe ali iz pločevinke)
2 paradižnika
1 čebula
4 stroki česna
1 čajna žlička rdeče paprike
1 lovorov list
sol
2 žlici oljčnega olja
50 dag blitve ali špinače
0,5 dcl suhega belega vina
2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:
Suho čičeriko namočimo za 12 ur. Čičeriko iz pločevinke odcedimo. V večjem loncu kuhamo čičeriko, cele in neolupljene paradižnike, olupljeno in na četrtine narezano čebulo, razpolovljene stroke česna, papriko, lovorov list in sol 60 minut, če imamo čičeriko iz pločevinke se čas kuhanja prepolovi.
Oprano blitvo ali špinačo na grobo zrežemo, dodamo k čičeriki in kuhamo še 15 min.
Na olju na hitro prepražimo kuhan paradižnik, čebulo, česen in 2 žlici čičerike, kar poberemo iz lonca. Mešanico nato s paličnim mešalnikom zmeljemo, zalijemo z vinom in zlijemo nazaj v lonec. Juho pri nizki temperaturi rahlo kuhamo še 10 min. Ko jo postrežemo jo posujemo s sesekljanim peteršiljem.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.