Chiabatta

Okusen recept, ki pa nam vzame malo več časa

Za tole stvarco boste potrebovali malo več časa. Toda splačalo se bo.

Potrebujemo:

Predtesto:
10 g svežega kvasa
2 dl mlačne vode
35 dag bele krušne moke

Testo:
15 g kvasa
4 dl mlačne vode
60 ml mlačnega mleka
50 dag bele moke
2 žlički soli
50 ml olivnega olja

Priprava:

Predtesto:
Zamesiš ga iz navedenih sestavin, pokriješ z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustiš vzhajati 15 ur.

Testo:
V vodi raztopiš kvas, nato v to vmešaš predtesto – ko se malo razmehča, lahko uporabiš mešalec. Dodaš mleko, nato počasi vmešaš moko. Zmes (ki je precej tekoča) gneteš vsaj 15 minut. Potem vmešaš olivno olje in sol.
Pokriješ z naoljeno folijo in vzhajaš 2 uri.
Na pomokanem peki papirju oblikuješ tri podolgovate ciabatte (“copate”), ki jih spet vzhajaš pol ure. Potreseš z moko in pečeš slabe pol ure na 220 stopinjah.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.