Častili so 1/2 litra

Izjemen odziv na študentskem krvodajalskem tednu – Častim ½ litra!

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Zveza Študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) so organizirali ŠTUDENTSKI KRVODAJALSKI TEDEN »Častim ½ litra!«, ki je bil deležen izjemnega odziva med študenti. Skupno angažiranje vseh študentskih organizacij pri tem dobrodelnem projektu, ki je trajal od 12. do 18. oktobra, se je izkazalo za zelo uspešno, saj je kri darovalo 667 študentov. Krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo 379, v Mariboru 208, na Primorskem pa 80 študentov. Študentske organizacije se vsem študentom, ki so darovali kri, zahvaljujejo, saj so s svojim plemenitim dejanjem pripomogli k povečanju zalog krvi v slovenskih bolnišnicah.

Tokratna krvodajalska akcija, ki so jo študentske organizacije in študentski klubi skupaj organizirale drugič, je pokazala, da se med študenti povečuje zavedanje o pomembnosti posameznega življenja in čut za solidarnost do sočloveka. Dokaz za to je podatek o udeležbi, ki je presegla lanskoletno. V tem tednu je kri darovalo kar 667 krvodajalcev, lani okoli 400.

V oktobru in novembru bodo nekateri študentski klubi še nadaljevali z akcijo »Častim ½ litra!«, tako da lahko študenti še vedno darujejo kri v svojem lokalnem okolju. To so naslednji študentski klubi:
23.10. – Klub študentov Kranj;
24.10. – Prleški študentski klub;
27.10. – Klub študentov Poljanske doline, Klub študentov Selške doline, Klub škofjeloških študentov;
5.11. – Klub koroških študentov.

Kontaktne osebe za dodatne informacije o veliki vseslovenski študentski krvodajalski akciji:
- ŠOU v Ljubljani, Teja Hribar, 040 505 215, teja.hribar@sou-lj.si
- ŠOUM: Matic Ber, 041 624 099, matic.ber@soum.si
- ŠOUP: Nika Štravs, 040 515 862, nika.stravs@soup.si
- ŠKIS:  Jelka Pavlinec, 031 291 633, jelka.pavlinec@skis-zveza.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.