Caipirinha

Pijača z okusom po poletju – za še zadnji letošnji piknik

Priprava:

Limeto narežemo na kose. Stresemo jih v kozarec in čeznje postresemo 3 žlice sladkorja. Vse skupaj dobro premečkamo, da limeta spusti ves svoj sok.
Kozarec napolnemo z zdrobljenim ledom in čez nalijemo cachaço. Z dvema slamicama, ki ju bomo kasneje uporabili za pitje, vsebino še premešamo.

Zanimivost:
Caipirinha izvira iz Brazilije in je brazilska nacionalna pijača. IBA (International Bartender Association) jo je označila za eno izmed petdeset najboljših pijač vseh časov.
Ime izvira iz beseda “caipira”, ki se nanaša na nekoga, ki živi na vasi. Caipirinha je ženskega spola, torej bi se prevod lahko glasil “dekle z vasi”. Caipirinho lahko v Braziliji seveda naročite brez bojazni, da bi vam k mizi privedli deklico. Vsak Brazilec ob besedi Caipirinha najprej pomisli na pijačo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.