Caipirinha

Pijača z okusom po poletju – za še zadnji letošnji piknik

Priprava:

Limeto narežemo na kose. Stresemo jih v kozarec in čeznje postresemo 3 žlice sladkorja. Vse skupaj dobro premečkamo, da limeta spusti ves svoj sok.
Kozarec napolnemo z zdrobljenim ledom in čez nalijemo cachaço. Z dvema slamicama, ki ju bomo kasneje uporabili za pitje, vsebino še premešamo.

Zanimivost:
Caipirinha izvira iz Brazilije in je brazilska nacionalna pijača. IBA (International Bartender Association) jo je označila za eno izmed petdeset najboljših pijač vseh časov.
Ime izvira iz beseda “caipira”, ki se nanaša na nekoga, ki živi na vasi. Caipirinha je ženskega spola, torej bi se prevod lahko glasil “dekle z vasi”. Caipirinho lahko v Braziliji seveda naročite brez bojazni, da bi vam k mizi privedli deklico. Vsak Brazilec ob besedi Caipirinha najprej pomisli na pijačo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.