Bučna rižota

Hitro pripravljena jed

Potrebujemo:

500 g riža
300 g na kocke narezane buče
10 g sesekljane čebule
0,5 dl belega vina
sol, poper
40 g naribanega parmezana
30 g olivnega olja
30 g masla
0,3 dl mleka
juha za zalivanje

Priprava: 

Na olju popražimo čebulico, bučo in riž. Zalijemo z vinom, pustimo da izpari in nato med mešanjem prilivamo vrelo neslano juho. Ko je na pol zmehčano, solimo, popramo in dodamo mleko ter dušimo do stopnje, ko je riž »al dente«. Takrat dodamo maslo in parmezan in energično premešamo. Ponudimo takoj kot samostojno jed, še bolje pa je, če jo pospremimo s piščancem v kozici ali kako drugo svetlo pečenko.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.