Bučna rižota

Jesen je čas, ko je buč v izobilju.

Potrebujemo:

500 g buče
2 skodelici riža
250 g korenčka
1 čebula
3 stroki česna
1 čajna žlička žafrana
25 g masla
jušna kocka
sol in poper po okusu

Priprava:

Bučo očistimo, narežemo na kockice (1 x 1 cm) in jih blanširamo v 1 l vode 4 minute. Nato jo odcedimo in ohladimo. Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto.
V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo. Ko se to malo prepraži, okoli 5 minut, dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž al dente. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in toplo serviramo. Na koncu, tik pred serviranjem, lahko dodamo še za 1 lešnik ali dva masla.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.