Bučna rižota

Jesen je čas, ko je buč v izobilju.

Potrebujemo:

500 g buče
2 skodelici riža
250 g korenčka
1 čebula
3 stroki česna
1 čajna žlička žafrana
25 g masla
jušna kocka
sol in poper po okusu

Priprava:

Bučo očistimo, narežemo na kockice (1 x 1 cm) in jih blanširamo v 1 l vode 4 minute. Nato jo odcedimo in ohladimo. Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto.
V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo. Ko se to malo prepraži, okoli 5 minut, dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž al dente. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in toplo serviramo. Na koncu, tik pred serviranjem, lahko dodamo še za 1 lešnik ali dva masla.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.