Bučna rižota

Jesen je čas, ko je buč v izobilju.

Potrebujemo:

500 g buče
2 skodelici riža
250 g korenčka
1 čebula
3 stroki česna
1 čajna žlička žafrana
25 g masla
jušna kocka
sol in poper po okusu

Priprava:

Bučo očistimo, narežemo na kockice (1 x 1 cm) in jih blanširamo v 1 l vode 4 minute. Nato jo odcedimo in ohladimo. Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto.
V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo. Ko se to malo prepraži, okoli 5 minut, dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž al dente. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in toplo serviramo. Na koncu, tik pred serviranjem, lahko dodamo še za 1 lešnik ali dva masla.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.