Bučna rižota

Nasitna jed za 6 – 8 oseb

Potrebujemo:

500 g riža carnaroli
300 g na kocke narezane buče
10 g sesekljane čebule
0,5 dl belega vina
sol, poper
40 g naribanega parmezana
30 g olivnega oja
30 g masla
0,3 dl mleka
juha za zalivanje

Priprava:

Na olju popražimo čebulico, bučo in riž. Zalijemo z vinom, pustimo da izpari in nato med mešanjem prilivamo vrelo neslano juho. Ko je na pol zmehčano, solimo, popramo in dodamo mleko ter dušimo do stopnje, ko je riž »al dente«. Takrat dodamo maslo in parmezan in energično premešamo. Ponudimo takoj kot samostojno jed, še bolje pa je, če jo pospremimo s piščancem v kozici ali kako drugo svetlo pečenko.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.