Bučna rižota

Nasitna jed za 6 – 8 oseb

Potrebujemo:

500 g riža carnaroli
300 g na kocke narezane buče
10 g sesekljane čebule
0,5 dl belega vina
sol, poper
40 g naribanega parmezana
30 g olivnega oja
30 g masla
0,3 dl mleka
juha za zalivanje

Priprava:

Na olju popražimo čebulico, bučo in riž. Zalijemo z vinom, pustimo da izpari in nato med mešanjem prilivamo vrelo neslano juho. Ko je na pol zmehčano, solimo, popramo in dodamo mleko ter dušimo do stopnje, ko je riž »al dente«. Takrat dodamo maslo in parmezan in energično premešamo. Ponudimo takoj kot samostojno jed, še bolje pa je, če jo pospremimo s piščancem v kozici ali kako drugo svetlo pečenko.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.